El referèndum de la Direcció no arriba al 50% de participació

referendumdeladireccioTal com ja havíem pronosticat el passat 17 de setembre, al referèndum de la Direcció ha sortit l’opció menys votada a l’Assemblea General del passat 12 de setembre a Cotxeres de Sants. Ha sortit, en definitiva, l’opció preferida per la Direcció.

L’estratègia de la Direcció i els seus lacais sindicals per acabar definitivament amb l’Assemblea General no ha arribat al 50% de participació. Per tant, el referèndum com a tal queda desqualificat per no superar la meitat dels que estaven cridats a votar.

Molts treballadors i treballadores no han volgut participar d’aquest paripé i han decidit boicotejar un referèndum pensat per la Direcció i dut a terme pels seus sindicalistes. També hi ha hagut companys i companyes que han preferit votar en blanc o nul, així com per l’opció C. Sabem que més d’una rodanxa de xoriço ha aparegut a les urnes, com a mostra del que molts i moltes pensem dels sindicalistes del rebaix.

plantillaResulta curiós, entre altres coses, el nombre de persones en el cens. Tot indica que no estan tots i totes les treballadores dintre de conveni col·lectiu, malgrat que a les seves fulles per animar a la participació van afirmar que estava cridada tota la plantilla de Transports de Barcelona.

De fet, la plantilla és de 4230 persones. Per tant, han votat un 43% i no un 48,10%.

Restem a l’espera a que els sindicalistes de CCOO, UGT i SIT convoquin les mobilitzacions sense aturades i comptarem quants dels 1509 que han votat per aquesta opció hi assisteixen.

Veurem si la passivitat que implica el referèndum es tradueix en manca de participació a les mobilitzacions. Ja se sap que és molt fàcil votar una cosa en un minut i després no fer absolutament res del que s’ha votat.

Per contra, l’Assemblea General implica el compromís de desplaçar se fins al lloc en el teu temps lliure o secundant una aturada, escoltar i/o proposar diferents arguments i, finalment, votar a cara descoberta i de manera col·lectiva.

Per aquests motius des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), malgrat les últimes experiències, continuem defensant l’Assemblea General com a mecanisme de decisió dels i les treballadores. Per molt que ara passi hores baixes…

Deixa un comentari