Dijous, 27 de setembre, a les 15:30h es reuneix la Direcció amb els sindicats del Comitè d’empresa

Tot indica que en aquesta reunió la Direcció intentarà que els sindicats del Comitè d’empresa entrin a signar un preacord en relació a la retallada de sous en base al Reial Decret aprovat pel govern del PP.

No hem d’oblidar que en la convocatòria de vaga del 1 d’octubre i després hi ha dos motius: El pagament de les quantitats econòmiques pactades en Conveni Col·lectiu i la readmissió del company Andreu de Cabo.

A pesar de que, finalment, només els sindicalistes del SIT estaven per muntar un segon referèndum que intentés fer empassar als treballadors i treballadores la primera proposta de la Direcció de la setmana passada, no és descartable que abans del dilluns 1 d’octubre ells i els sindicalistes de CCOO i UGT busquin la manera de desmobilitzar a la plantilla de cara a la vaga el primer dia del Retbus.
S’ha de recordar que en el full de ruta de la majoria del Comitè d’empresa (CCOO, UGT i SIT) hi havien diferents mobilitzacions i la que hi havia el dia del pregó de la Mercè ni la van publicitar, lo poc que ho van fer, dues setmanes abans, es van equivocar de data i el dia de la protesta només van aparèixer sindicalistes d’UGT sense pancarta, ni megafonia. Aquestes són les ganes que tenen de defensar els sous dels treballadors i treballadores.

Per altre costat, esperem que ACTUB, CGT i PSA mantinguin la seva postura de no signar cap preacord que accepti, de manera directa o indirecta, cap retallada i que tinguin present que sense la readmissió d’Andreu de Cabo no hi ha possibilitat de desconvocatòria de la vaga.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) s’ha fet la feina de convocar legalment les diferents jornades de vaga, tal i com va votar l’Assemblea General de treballadors i treballadores i s’ha informat a la plantilla de les dues protestes, sense perduda econòmica, durant el pregó i la missa de la Mercè estant presents amb varies pancartes i megafonia.
Estarem atents i atentes al que succeïx demà.

A tall informatiu, enllacem la carta que Núria Vallverdú, Arquitecta, va publicar a La Vanguardia i El Periódico sobre el Retbus i que acaba dient que aquesta nova xarxa costarà 6 milions d’euros.
Fem la següent reflexió: Si som aproximadament 4200 treballadors i treballadores dintre de Conveni a autobusos de TMB i ens treuen de mitja 1400 euros per cap, això dona una quantitat de: 5.880.000 euros. Una sospitosa coincidència?
També enllacem la crítica que fa el PSC de l’Eixample sobre el Retbus, argumentant correctament que aquesta nova xarxa implica retallada de línies i serveis. Llastima que el PSC va fer exactament el mateix quan manava a l’Ajuntament. Els mateixos gossos amb diferents collars i el poble a patir les mossegades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s