Denunciem a Inspecció de Treball els incompliments de la Direcció en la reducció de jornada i en el dret a permisos no retribuïts

El passat 23 d’agost la COS va presentar dues denuncies a Inspecció de Treball:

-Incompliments de la Direcció en relació a la reducció de jornada que qualsevol treballador i treballadora pot sol·licitar en relació a la criança de fills i filles fins als 8 anys i/o per la cura de persones amb discapacitat.

Segons entenem nosaltres, la Direcció ha de respectar les hores diàries assignades per la reducció que té el treballador o treballadora, en comptes d’anar posant, com fa ara, més o menys hores segons li convé a la cotxera. Aquest fet provoca, en ocasions, que la persona que té la reducció no pot atendre les necessitats per les quals ha demanat aquesta mateixa reducció.

A la vegada, també entenem que s’ha de respectar la franja horària sol·licitada per la persona que té la reducció, ja que així ho estableix l’article 19 del Conveni 2009-2012.

-Incompliments de la Direcció en relació als permisos no retribuïts.

Segons entenem nosaltres, la Direcció no pot negar cap permís no retribuït, si no es que es sol·licita aquest enganxat al període de vacances de la persona que sol·licita el permís no retribuït. Així ho especifica l’article 31 del Conveni 2005-2008.

El passat divendres 28 de setembre vam tenir la reunió amb l’Inspector de Treball i la Direcció i restem a l’espera de la resolució que en surti.

Esperem que la Inspecció de Treball ens doni la raó i, d’aquesta manera, la Direcció deixi poder exercir amb normalitat els drets que tenim els treballadors i treballadores.

Pots trobar les denúncies a les imatges.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s