La plantilla d’autobusos de TMB manté el pols amb Xavier Trias contra les retallades salarials

Article del diari El Triangle
Comença la segona setmana d’aturades parcials al servei. La direcció, de moment, ha ofert avançar el pagament de futures pagues extres per compensar la pèrdua de poder adquisitiu
La manca d’acord entre la direcció i la plantilla ha provocat l’inici de la segona setmana de vaga parcial als autobusos dels Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). L’aturada, que fins que no s’arribi a algun tipus de pacte és indefinida, implica que de les 9 a les 11 hores i de les 16.00 a les 18.00 hores només hi hagi serveis mínims en algunes línies, mentre que en la resta no hi circulen combois, fet que s’ha traduït aquest dilluns en llargues cues d’usuaris en algunes parades. Pel que fa a les altres franges horàries, el servei funciona amb normalitat.

El conflicte laboral va començar al setembre i la plantilla pretén evitar que se’ls apliqui la retallada salarials als treballadors públics aprovada pel Govern espanyol. La proposta que ha fet l’empresa és ajornar la pèrdua de poder adquisitiu avançant el pagament de futures pagues extres, opció que ha estat acceptada pels sindicats SIT i ACAT, mentre que la resta de les organitzacions del comitè d’empresa -CGT, ACTUB i PSA- l’han refusat. Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), una nova organització de treballadors, s’acusa l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, d’haver creat el conflicte, per negar-se a cobrir els diners descomptats enguany amb futurs pagaments en els propers anys, de manera que els treballadors podrien recuperar la pèrdua de poder adquisitiu actual.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s