Per a que no ens passi com a principis d’any: No oblidem

“Qui oblida la seva història està condemnat a repetir-la”  George Santayana

Per a que no ens passi com a principis d’any:

No oblidem

Aquesta setmana l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que és qui designa al President de TMB, té l’oportunitat d’aturar les dues setmanes d’aturades durant la campanya electoral decidides per la plantilla en Assemblea General el passat 22 d’octubre a les Cotxeres de Sants.

La Direcció hauria de fer-li entendre a Joaquim Forn, President de TMB, que un cop els treballadors i treballadores hem fet una inversió de diners realitzant vagues ja no hi ha marxa enrere fins a aconseguir un acord acceptable per a la majoria. Així ho va haver d’entendre Assumpta Escarp, expresidenta de TMB, després de sis mesos de conflicte pels dos dies i així ho haurà d’entendre més aviat o més tard l’actual President.

Per si de cas el missatge encara no els hi havia quedat prou clar, el passat dilluns 29 d’octubre, una desena de treballadors i treballadores vam anar a recordar-li al Regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Eduard Freixedes, al local de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB).

De la mateixa manera que Eduard Freixedes va avisar als antiavalots de la Guardia Urbana per protegir la seva presencia, la Direcció d’autobusos ha respòs a l’èxit de les aturades obrint expedients sancionadors contra diversos conductors. D’aquesta manera mostren la seva derrota moral i la seva debilitat front una realitat que es mostra meridianament clara per qui tingui ulls per veure: La Direcció està robant al sou als treballadors i treballadores.

Aquesta situació, pel moment, és resposta amb la repressió i l’intent de posar la por al cos de la plantilla. Sembla que no saben amb qui estan tractant. Front això, respondrem com sempre s’ha fet: amb la Solidaritat dels companys i companyes i amb la perseverança fins aconseguir els nostres propòsits.

Mentrestant, i com no sorprèn a ningú, els sindicalistes del SIT i ACAT li han fet el joc a la Direcció i els de CCOO i UGT continuen sense fer absolutament res, ni tan sols han utilitzat la seva majoria per fer fora de la Presidència del Comitè d’empresa al sitero i gran traïdor de la plantilla: Mario de Pablo. Ja no parlem de tractar de lluitar per a que la Direcció pagui el que els treballadors i treballadores ja ens hem guanyat cada dia d’aquest any.

Un cop més és la pròpia plantilla reunida en Assemblea General qui va decidint com encarar aquesta segona retallada i són els companys i companyes d’ACTUB, CGT, COS i PSA els que van donant el pasos legals per dur a terme les mobilitzacions decidides pels treballadors i treballadores que es preocupen pel seu futur laboral.

A principis d’any ja vam patir l’experiència de que tot el Comitè d’empresa confiés amb la Direcció i els seus tres anys de tranquil·litat. Sabem que si ens empassem aquesta segona retallada hi haurà una tercera i una quarta. És una lliçó apresa, no la oblidem.

Pel manteniment del poder adquisitiu!

Per la readmissió del company Andreu de Cabo!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s