Carta oberta als i les esquirols

Suposat company i companya,

Ara que s’apropen, si la Direcció no rectifica i paga, noves aturades decidides pels treballadors i treballadores en Assemblea General, ens dirigim a tu per explicar-te que significa l’esquirolatge d’una vaga.

Fer l’esquirol implica donar-li la raó a la Direcció. Ve a dir-li que ja estàs content i contenta amb la retallada salarial, amb la repressió contra els treballadors i treballadores, que ja estàs satisfet i satisfeta quan només descanses un dia a la setmana o que no t’importa que els teus “suposats” drets que tens en Conveni col·lectiu siguin trepitjats per la Direcció.

Una vaga es guanya o es perd quan la gran majoria dels treballadors i treballadores la realitzen o no i obliguen o no a la Direcció a pensar-se el que ha fet i ha donar marxa enrere si la plantilla mostra la seva força. Cada treballador o treballadora que fa d’esquirol és una ajuda més a la Direcció per que no recapaciti.

Tot el que tenim com a treballadors i treballadores, com a col·lectiu, en aquesta empresa i fora d’ella s’ha aconseguit amb la lluita d’alguns dels nostres pares i els nostres avis, que en molts casos no és van jugar només sancions, expedients i cops de porra del Mossos d’esquadra i la Guàrdia Urbana, sinó també la presó i la mort. Si ells no haguessin lluitat no tindríem ni vacances pagades, ni horaris limitats de conducció per la seguretat, ni calendaris de descans amb dos dies, ni uns sous com els que tenim i que ara ens volen robar.

Tots i totes tenim els nostres problemes econòmics per arribar a final de mes. Aquesta no pot ser una excusa per sortir a treballar un dia de vaga. Els problemes se solucionen parlant amb els companys i companyes que fan vaga i amb els pots de resistència que es generen per donar un cop de mà a qui té més mal de caps econòmics.

Els Caps de cotxera, els caps de línia i alguns comandaments diuen que els treballadors i treballadores fem vaga per por a que diran els altres. S’obliden, de mala fe, de parlar de la por que intenta generar la Direcció amb l’acomiadament d’algun company, els seus expedients, les seves sancions, les seves revenges amb els serveis i els dies de descans passades les jornades de vaga. Per no parlar de les llistes negres i dels judicis penals.

També podem parlar de qui defensa l’esquirolatge entre els sindicalistes. No t’hauria de sorprendre que siguin els sindicalistes que no van mai al seu lloc de treball qui més defensa únicament el dret a treballar en dia de vaga. Són els mateixos sindicalistes que han signat un acord amb la Direcció per “tractar” al 2015 sobre la paga extra de Nadal que ens estan robant al 2012. Sindicalistes covards que volen quedar bé amb els que fem vaga i amb els que feu d’esquirols per no perdre ni afiliacions, ni vots en les eleccions sindicals, ja que és el que els permet seguir vivint sense fotre un pal a l’aigua.

Per que no ho oblidis un company o companya ho és a les bones i a les dolentes, si només ets company quan cau el resultat de la vaga, a pesar de tu i del teu comportament, gràcies a la lluita de la resta de treballadors i treballadores, llavors no esperis ni bones cares, ni que et convidem a cafè, ni que et saludem, sinó tot el contrari, et recordarem i assenyalarem quina ha sigut la teva actitut cap al col·lectiu.

Malgrat tot, tenim una bona noticia per a tu, ser esquirol no és quelcom amb que es neix i es mor. Sempre estàs a temps de deixar de ser-ho i a començar a comportar-te com un company o companya de veritat. T’esperem.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s