Denunciem a Inspecció de Treball els incompliments de la Direcció durant les aturades passades

El passat 29 d’octubre la COS va presentar tres denuncies a Inspecció de Treball:

-Incompliments de la Direcció en relació a l’entrega del Cartró horari durant les jornades d’aturades:

A la cotxera d’Horta 28 treballadors van voler sortir a treballar a les 10:30h per arribar al terminal a les 11h i la Direcció els hi va impedir el seu Dret a treballar, negant-li’s el cartró horari, eina per poder sortir amb l’autobús.

La Direcció va començar a entregar-li’s el cartró horari a partir de les 10:50h per d’aquesta manera poder-lis descomptar més diners del sou dels treballadors i treballadores.

-Incompliments de la Direcció en relació als conductors i conductores del Bus Turístic:

Que durant les aturades, la Direcció va impedir el Dret a vaga en dos terminals, en el cas del Bus Turístic, incomplint els terminals que tenen les línees vermella i blava d’aquest servei (Plaça Catalunya-Tramvia Blau i Plaça Catalunya-World Trade Center).

Que la Direcció ha obert expedients sancionadors a dos conductors que, informats pel Comitè de vaga dels quatre terminals existents, es van acollir al Dret a vaga.

Que la Direcció es va negar també a entregar el cartró horari, eina per sortir amb l’autobús a treballar, a la seva hora als conductors i conductores del Bus Turístic a partir del 9 d’octubre i durant la resta de totes les jornades d’aturades.

-Incompliments de la Direcció en quan al límit horari de treball:

Que el 22 d’octubre de 2012 un esquirol de la cotxera de Triangle va treballar desde les 4:51h del mati a les 15:00h, un total de 10 hores i 9 minuts.

Que a l’article 34 de l’Estatut dels Treballadors diu:

La duració de la jornada de treball serà la pactada en els convenis col·lectius o contractes de treball.”

El número d’hores ordinàries de treball efectiu no podrà ser superior a nou diàries, menys quan per conveni col·lectiu o, en el seu defecte, acord entre l’empresa i els representants dels treballadors, s’estableixi una altra distribució del temps de treball diari, respectant en tot cas el descans entre jornades.”

Que a l’article 13 del conveni col·lectiu 2009-2012 de l’empresa Transports de Barcelona diu:

Horaris d’aplicació per al personal de conducció. Servei continuat: la durada del servei pel personal de conducció en línia estarà compresa entre les 7 hores 10 minuts i les 8 hores diàries, si be un 5% del serveis podran ser de fins 8 hores 10 minuts com a l’actualitat.”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s