Noves aturades parcials al bus (BTV)

La primera jornada d’aturades parcials al bus s’ha desenvolupat sense incidents. Els serveis mínims del 33% s’han complert entre les 9 i les 11 h i es repetiran aquesta tarda entre les 19.30 i les 21.30 h. Els sindicats convocants apunten que, si TMB no cedeix, les aturades afectaran el període nadalenc.

Els sindicats CGT, ACTUB, PSA i COS han convocat dues setmanes d’aturades al bus, fins al 23 de novembre, en contra del reial decret que suprimeix la paga de Nadal dels treballadors públics. La vaga parcial, però, no té el suport del Comitè d’Empresa.

“Sense una data concreta per tornar-nos la paga, no hi ha acord”

Els quatre sindicats convocants han tornat a reclamar a l’empresa que se’ls tornin “els calers robats”. De fet, aquesta és l’única opció que els permetria arribar a un consens amb la direcció. “Fins que TMB no posi una data concreta per tornar-nos la paga, nosaltres no arribarem a cap acord”, ha sentenciat Josep Garganté, de la Coordinadora Obrera Sindical.

Garganté ha fet aquestes declaracions aquest matí al costat de les cotxeres d’Horta, on els piquets informatius han controlat l’entrada d’autobusos per calcular el seguiment de la vaga. La trobada també ha servit per reclamar la readmissió d’un treballador acomiadat de la CGT, Andreu de Cabo.

Amb el suport de la CUP

Dos candidats de la CUP a Barcelona, Anna Gabriel i David Fernàndez, s’han presentat també a les cotxeres per solidaritzar-se amb la causa dels empleats del bus. “Fa molt temps que aquests treballadors estan demostrant quina és la línia per protegir els drets socials i el dret a un transport públic de qualitat”, ha defensat Fernàndez. Sobre les molèsties originades als passatgers, la CUP ha apuntat que “els únics que molesten els usuaris són els directius de TMB amb sous i pensions desorbitades”.

El funcionament del servei

Des del 12 fins al 16 de novembre i entre el dia 19 i el 22 de novembre, el servei dels autobusos serà:

– Des de l’inici de la jornada fins a les 9 h: servei normal.

– De 9 h a 11 h: les línies 9, 11, 21, 24, 63, 65, 92, 109, 150, 157 i D20 circularan amb uns serveis mínims del 33%. A més, ha de circular un cotxe de cada línia del Bus del Barri. Els conductors que secundin la vaga parcial i no hagin de complir serveis mínims, retiraran els vehicles.

– D’11 h a 19.30 h: servei normal.

– De 19.30 h a 21.30 h: es reprenen els serveis mínims per a les mateixes línies que en l’aturada del matí.

A partir de les 21.30 h: servei normal per a les línies que encara circulin.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s