Sindicalistes de SIT, UGT i CCOO: Hipòcrites totals

Per molt que tots i totes els coneixem, no deixà mai de sorprendre’ns l’actitud de hipocresia total amb la que actuen els vividors sindicals de SIT, UGT i CCOO.

És sabut per tothom que primer els sindicalistes del SIT van signar l’acord on no es posa cap data concreta pel retorn de la paga d’aquest any.

Malgrat que Mario De Pablo i els seus sindicalistes del SIT sempre van dient que s’ha de fer un referèndum per tot, en aquest cas, sabent que anaven a perdre van decidir ni assistir a l’Assemblea General per donar la seva opinió sobre signar, ni van organitzar un referèndum. Senzillament van signar sense consultar a ningú, ajudant d’aquesta manera a la Direcció per que s’escampes el desanim i la gent ens empassesim la segona retallada.

Òbviament, aquests sindicalistes del SIT no van acatar cap de les aturades que ha decidit l’Assemblea General de treballadors i treballadores d’autobusos de TMB. No els importa el que opini la plantilla, estan al servei de la Direcció.

Més tard va signar l’acord de la Direcció el sindicat d’alguns comandaments, ACAT, d’aquesta manera “agraïa” a tots i totes les conductores que vam lluitar pels dos dies de descans i que després ells van acabant gaudint en els seus calendaris. Aquest sindicat tampoc ha secundat cap vaga. També sabem de quin costat estan.

La setmana passada va ser el torn dels sindicalistes de la UGT. No han tingut cap problema en signar la retallada a autobusos poc dies abans de la vaga general convocada per ells mateixos contra les retallades. Ni han esperat a una Assemblea General de treballadors i treballadores per posar-ho a votació.

Ja se sap, als sindicalistes de la UGT només li serveixen les Assemblees Generals si són per desconvocar vagues o per signar retallades com les del març passat. Si no surt el que ells volen doncs no venen o si venen no acaten les decisions. Aquests sindicalistes tampoc han acatat el mandat de l’Assemblea General en relació a les aturades. Han trigat una mica més, però com amb la mobilització pels dos dies, s’han posat al costat de la Direcció. Això si, no els hem vist el dia de la Vaga general per les cotxeres. Suposem que els hi feia reparo després de signar la retallada.

Els que no han tingut cap problema de venir a les cotxeres el dia de la Vaga general han sigut els sindicalistes del SIT, això si en el seu dia de descans (quina casualitat!), per mostrar-nos lo lluitadors que són contra les retallades. Són de un cinisme absolut.

Més acompanyats han aparegut els sindicalistes de CCOO, que ens han portat als seus sindicalistes d’altres empreses per explicar-nos que hem de lluitar contra les retallades. Suposem que no els hi han dit als seus “companys de sindicat” que els treballadors i treballadores d’autobusos de TMB portem 16 dies d’aturades per defensar el nostre futur salarial i que allà no hem vist als sindicalistes de CCOO convocant cap aturada decidida en Assemblea General.

Alguns sindicalistes de CCOO donen com excusa que a la convocatòria de vaga d’ACTUB, CGT, COS i PSA posem com a motius la retallada salarial i la repressió sindical. I que ells pel company Andreu de Cabo no es mouen.

No passa res, els sindicalistes de CCOO podrien haver fet les seves pròpies convocatòries de vaga, coincidint amb les decidides per l’Assemblea General, només pel tema de la paga extra. Per què no ho han fet? Molt senzill. És una excusa per no dir que estan en contra de les retallades però que tampoc estan disposats a fer res per defensar el nostre poder adquisitiu.

Per cert, la majoria dels treballadors i treballadores d’autobusos de TMB seguim fent les aturades parcials després de la Vaga general.

Nosaltres sí lluitem contra les retallades, fins a tirar-les enrere.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s