La lluita de poder a la Direcció fa impossible pel moment l’acord amb els treballadors i treballadores

DSCF1581Ahir dimecres, i tal com vam indicar dimarts, la Direcció va anar a la reunió de Departament de Treball amb ACTUB, CGT i PSA sense cap proposta per arribar a un acord.

En tot moment, la Direcció va negar-se a posar sobre la taula l’acord econòmic de Metro, on s’explicita quan i com es tornen els diners de la Paga Extra.

La raó que plana sobre aquesta manca de voluntat de la Direcció per arribar a un acord amb els treballadors i treballadores d’autobusos és la bicefàlia que té TMB en els seus màxims òrgans de Direcció.
El President de TMB és Joaquim Forn de CiU i mà dreta de Xavier Trias a l’Ajuntament de Barcelona.
El Vicepresident de TMB és Dídac Pestanya del PSC i Secretari Comarcal de la Federació del PSC del Baix Llobregat.
A l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a pesar de que Xavier Trias de CiU és el seu President la majoria la té el PSC, així que la dependència de CiU al PSC a TMB és clau per entendre que és Dídac Pestanya la persona que està impedint que s’arribi a un acord a Autobusos de TMB.
De fet, va ser a Dídac Pestanya a qui va trucar el Departament de Treball el passat divendres 7 de desembre per demanar explicacions per que l’acord de Metro no s’havia posat a Autobusos.
I va ser Dídac Pestanya el que es va negar a posar-lo.

D’aquesta manera, la setmana del 17 al 21 de desembre tornaran les aturades dels autobusos de TMB i posarà en evidencia la manca de voluntat de la Direcció i de l’Alcalde de donar una solució satisfactòria als treballadors i treballadores.
Tot indica que el Departament de Treball a instancies de la Direcció incrementarà el nombre de serveis mínims per intentar que les aturades tinguin menys impacte i així desmoralitzar a la plantilla.

L’acord és possible, però només si s’explicita com i quan es tornaran els diners de la paga que ens estan traient des de el setembre passat.

Pots veure un vídeo de la reunió d’ahir aquí

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s