Els treballadors del bus denuncien maniobres insegures a la terminal de la línia 24 (Vídeo BTV)

Vídeo de BTV

La Coordinadora Obrera Sindical d’Autobusos de TMB ha denunciat l’empresa a Inspecció de Treball per la situació d’inseguretat que genera el final de la línia 24. Els xofers han de fer una maniobra perillosa i en marxa enrere per esquivar unes obres i l’entrada i sortida dels nens d’un centre escolar. TMB assegura que ja s’havia solucionat el problema en aquest espai d’Horta.

En un comunicat, els treballadors de TMB denuncien que des de mitjan desembre les obres del carrer del Doctor Bové obliguen els conductors de la línia 24 a fer el canvi de sentit fent marxa enrere. Afirmen que la maniobra és perillosa i que caldria una persona que indiqués al conductor si topa amb algun obstacle. La coordinadora denuncia que la presència d’una escola i la poca il·luminació nocturna de la zona dificulten encara més les coses als conductors. Alguns d’ells han xocat amb algun fanal o la paret del carrer i denuncien que l’empresa els ha obert un expedient informatiu. Acusen TMB d’actuar de manera incorrecta i demanen que es prenguin mesures per solucionar el problema.

TMB ha explicat a BTV Notícies que es tracta d’unes obres per millorar l’accessibilitat a la zona i per això s’hi està habilitant una vorera per als nens i nenes que surten de l’escola. Segons l’empresa s’ha pactat que “mentre durin les obres i en període escolar hi hagi un senyalista” per indicar la maniobra al conductor i que a partir del 7 de gener, després de les vacances escolars de Nadal, tornarà a ser-hi. Segons l’empresa, s’han pres altres mesures de seguretat com la instal·lació de protectors, tanques de formigó i dos semàfors amb una regulació superior al temps habitual perquè els conductors tinguin temps per fer la maniobra sense destorbar. TMB assegura que l’obertura d’un expedient és un procediment rutinari per investigar les causes dels cops o accidents.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s