La Direcció de TMB utilitza la mateixa estratègia contra Andreu de Cabo que va utilitzar amb Pablo Díez

enganxina-14feb2013-tmbL’any 2004 la Direcció d’autobusos de TMB acomiadava a Pablo Díez, conductor de la cotxera de Ponent. La raó que va esgrimir la Direcció per acomiadar-lo va ser afirmar que havia robat el preu d’un bitllet (1’10€).

En el procés per fer-lo fora la Direcció va proposar al conductor que si acceptava els fets dels que se’l acusava no se’l faria fora, si no que se li traurien els 17 anys aproximadament d’antiguitat que tenia a l’empresa, se’l contractaria a temps parcial i seria sancionat amb sis mesos sense feina i sense sou. Una humiliació en tota regla.

Pablo Díez va tornar a negar que hagués robat l’1’10€ i va ser acomiadat. El mateix dia que li van donar la carta d’acomiadament, va realitzar el seu servei a la línia 9 i poques hores després, vestit de conductor d’autobusos de TMB i em la carta d’acomiadament a la butxaca, es va suïcidar al Parc de Montjuïc.

Temps després la Direcció va reconèixer als jutjats que havia sigut un acomiadament improcedent i va haver d’indemnitzar a la família.

Sembla que, desgraciadament, la Direcció de TMB no ha après res d’aquesta tragèdia ja que pel que hem pogut saber la Coordinadora Obrera Sindical (COS) Andreu de Cabo ha rebut una oferta totalment humiliant a canvi de ser readmès.

La setmana passada, abans del judici que es va acabar aplaçant, els advocats de la Direcció van informar als advocats d’Andreu de Cabo que si reconeixia tot el que li imputava la Direcció se li canviaria l’acomiadament per una sanció de 8 mesos, baixada del nivell 8 al 6, treballar a torn de nit i anar a un psicòleg per haver acusat als directius d’haver robat diner públic.

Un cop més, la Direcció es mostra totalment insensible i mostra la seva pitjor cara, intentant que una persona que denuncia malversació de fons entre els directius sigui tractada de malalta.

Andreu de Cabo va declinar aquesta proposta i va encarar el judici, que va ser suspès, i que si no hi ha acord abans es celebrarà el proper dijous 14 de febrer a les 9:30 al jutjat social nº20.

Més informació sobre el cas Pablo Díez: http://www.pablodiez.com/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s