TMB es planteja reduir un 3% el servei del metro per estalviar costos (BTV)

Vídeo aquí

Segons fonts dels treballadors, la direcció de personal de TMB ha comunicat aquest dimarts al Comitè d’Empresa que a partir del mes de març es reduirà un 3% el servei del metro per estalviar costos. Això afectaria la freqüència de pas dels combois. Fonts de TMB han dit a BTVNotícies que només es pronunciaran sobre el tema si s’arriba a fer efectiu.

Segons ha pogut saber BTVNotícies, la reunió s’ha produït aquest dimarts a la seu de la direcció de persones a l’estació del Paral·lel. Fonts del Comitè han dit que l’empresa els ha comunicat que a partir del mes de març es reduirà un 3% el servei de metro i es retiraran 90 distribuïdores de venda de bitllets. Això, segons els sindicats, afectarà la freqüència de pas dels combois i la comoditat de l’usuari, ja que previsiblement els vagons aniran més plens.

Un portaveu del Comitè d’Empresa ha dit que els treballadors no comparteixen en absolut aquestes mesures, perquè “no es pot apujar el preu del bitllet als ciutadans i reduir el servei”. Segons el Comitè d’Empresa, les raons que argumenta l’empresa es basen en les dades fetes públiques a final de gener, en què es constatava la disminució d’un 4% del nombre de passatgers de la xarxa de metro (uns 70.000 viatges diaris menys, segons els sindicats). A això, s’hi suma l’argument de l’estalvi energètic que suposaria una menor circulació de combois.

Els sindicats consideren que hi ha mesures alternatives, com ara reduir la circulació de vehicles durant algunes franges nocturnes, quan “hi ha combois que circulen pràcticament buits, amb 700 o 800 persones en tota una nit”.

TMB es pronunciarà si s’arriba a fer efectiu

Fonts de TMB no han volgut confirmar ni desmentir a BTVNotícies que s’hagi produït la reunió, ja que han argumentat que no és habitual fer públiques trobades internes de treball a l’empresa. Una portaveu de TMB ha dit que l’empresa comentarà la mesura “si s’arriba a fer efectiva”.

La reducció del servei pot arribar mesos després que TMB retirés el 10% de màquines expenedores de la xarxa de metro per estalviar costos i només cinc dies després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, anunciés que no descartava ajustos en el transport públic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s