La Generalitat privatitzarà la gestió dels accessos al transport públic (SER)

Generalitat-privatitzara-gestio-dels-accessos-transport-publicLa Generalitat deixarà en mans privades la gestió dels bitllets i els controls d’accés al transport públic que ara mateix gestiona l’Autoritat del Transport Metropolità. Una empresa posarà la major part dels diners per implantar les targetes de pagament sense contacte i recuperarà la inversió cobrant un tant per cada viatge que facin els ciutadans. La situació econòmica ha obligat al govern català a optar per aquest model.

La Conselleria licitarà abans de l’estiu el contracte per implantar i gestionar el nou sistema de pagament sense contacte en el que només caldrà apropar la targeta a les màquines validadores. Crear les noves targetes, canviar totes les màquines cancel.ladores i fer les actuacions perquè el sistema funcioni, pot costar uns 50 milions d’euros. La major part els posarà l’empresa o empreses que guanyin el concurs i recuperaran la inversió de diverses maneres, però bàsicament emportant-se un part dels diners que paguen els viatgers. El secretari de mobilitat, Ricard Font, ha explicat que la situació econòmica els obliga a buscar fórmules com aquesta i destaca que no es tracta d’una fórmula que obliga a la Generalitat a retornar els diners a terminis.

Es tracta a la pràctica d’una privatització de la gestió que començarà a aplicar-se a partir de l’any que ve i que s’estendrà de forma progressiva primer a la Regió Metropolitana de Barcelona i desprès a tot Catalunya.

Quan va néixer el projecte es pensava en una gestió 100% publica, però la situació de les finances de la Generalitat ha obligat a canviar.

Avantatges de contact less

Amb la targeta sense contacte, cada ciutadà en tindrà una personalitzada i equipada amb un xip que permetrà entre d’altres coses fer descomptes als usuaris, de forma que qui més viatja, menys paga. També es millorarà el control del frau i donarà una radiografia exacta a l’administració sobre els desplaçaments que fan els ciutadans. Això suposarà una eina molt important per a la planificació de la mobilitat.

Aquí la notícia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s