La CUP amb els treballadors del Bus de Nou Barris

IMG-20130402-WA0000Des de fa un mes, les treballadores de l’autobús de Nou Barris (línies 80, 81, 82 i 83) estan en vaga indefinida pels motius que ja vam explicar al comunicat del proppassat 2 de març. L’empresa no s’ha mogut ni un mil·límetre dels seus posicionaments, fins i tot mostrant un menyspreu absolut cap a la representació sindical, perquè no va acudir al Tribunal Laboral de Catalunya per arribar a un acord. Al seu torn, el primer tinent d’alcalde de Barcelona i president de Transports Metropolitans de Barcelona –Joaquim Forn–, que cobra un sou estratosfèric pagat amb els nostres impostos, ha demostrat un cop més la seva inutilitat, ja que va declarar fa uns dies als mitjans de comunicació que “ha deixat en mans de Sagalés la resolució del conflicte laboral del bus de Nou Barris” i que “ha instat Sagalés a fer tots els esforços possibles per arribar a un acord, ja que donen servei a una part molt important de Barcelona que està quedant molt desatesa”.

Per últim, el senyor Forn va ser preguntat sobre si TMB pensa prendre mesures, i ell ha apostat per “cremar fases”, de manera que “primer ha de resoldre’s el conflicte entre els treballadors i l’empresa per recuperar la normalitat en el servei, i després TMB veurà què fer”. És a dir: el govern municipal de CiU privatitza i subcontracta serveis municipals sabent que això implicarà pitjors condicions per als treballadors i pitjor qualitat de servei, i damunt es renta les mans quan hi ha problemes com aquest. Tot això ho saben perfectament, en són conscients, però la seva voluntat política rau a servir els interessos particulars d’una minoria en contra dels interessos col·lectius de la majoria social treballadora, perpetuant-se doncs el caràcter classista dels partits i governs responsables d’aquestes decisions, més enllà dels lamentables defectes atribuïbles a la pèssima gestió que duen a terme.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular de Nou Barris (Comissió municipalista de la Trobada Alternativa de Nou Barris) considerem inadmissible la deixadesa de funcions del president de TMB, que s’hauria de posar a treballar per resoldre el conflicte i subrogar els treballadors de Sagalés, els quals passarien a cobrar el mateix salari i a tenir les mateixes condicions laborals de la resta de treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona, de la mateixa manera que s’hauria de readmetre el company Anselmo, treballador acomiadat per l’empresa com a represàlia per reclamar el compliment dels drets laborals al lloc de feina. Per això, un cop mes, des de la CUP de Nou Barris animem els treballadors i treballadores de Sagalés a continuar la lluita: us expressem la nostra solidaritat i col·laborarem amb vosaltres en tot el que calgui.

PELS TRANSPORTS PÚBLICS I L’EMANCIPACIÓ SOCIAL

LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ!!!

http://trobadaalternativa9barris.blogspot.com

http://cupnoubarris.wordpress.com

noubarris.barcelona@cup.cat

Barcelona, 2 d’abril del 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s