Bus de Nou Barris: El temps passa, la lluita segueix

BUS 9 BARRIS - EL TEMPS PASSAEl conflicte laboral del BUS de NOU BARRIS (SAGALÉS) que els treballadors mantenen a través d’una VAGA TOTAL INDEFINIDA des de fa més d’un mes, posa de manifest la marginalitat dels nostres barris, una cosa que les associacions de veïns de Torre del Baró, Vallbona, Roquetes i Ciutat Meridiana porten anys denunciant.

S’evidencia una vegada més la despreocupació general dels problemes quotidians que patim degut exclusivament a la nostra situació geogràfica i la nostra condició de classe treballadora.

TMB, malgrat ser la propietària de les línies i ser, per tant, responsable del servei es manté, igual que l’Ajuntament de Barcelona, al marge del conflicte al·legant que és un problema exclusiu de l’empresa SAGALÉS.

I mentrestant el problema és nostre, des de l’Administració no ens ofereixen cap solució viable i posen pedaços pagant beques menjador les nostres filles per no eradicar el problema d’arrel, que no només passa per la solució laboral del conflicte sinó per la millora de la calçada i del transport públic als nostres barris, així com la ja antiga reivindicació de dotar d’equipaments, serveis socials, abandonar les expropiacions i els desnonaments de les nostres cases i invertir en el nostre territori.

SAGALÉS té com a objectiu doblegar a la plantilla i per això va iniciar una campanya repressiva amb l’acomiadament d’un conductor i anunciant que aquest 2013, amb l’excusa que té pèrdues, no podrà complir els seus compromisos econòmics i laborals canviant les condicions de treball pel què fa als torns i els horaris que no respecten els descansos dins la jornada ni el descans de 12 hores entre jornades. Això és una cosa que des del veïnat no consentirem, perquè els treballadors del BUS de NOU BARRIS no només porten més de 20 anys donant-nos un bon servei sinó que també són els nostres veïns.

Durant tot aquest període de duració de la VAGA TOTAL INDEFINIDA, les TREBALLADORES i VEÏNES ens hem fet visibles als mitjans de comunicació, hem parat un bus en protesta en vàries ocasions, ens hem concentrat i manifestat totes les setmanes, hem sol·licitat una mediació política i empresarial, i sembla que des de la nostra muntanya no arriba l’eco dels nostres crits i xiulets.

Així que una vegada més, unides les nostres exigències, que es compleixi el que es va signar i que es millori el servei del transport públic així com que no caiguin en l’oblit els nostres carrers, els nostres serveis socials i les nostres condicions laborals, sortim a manifestar els nostre descontentament amb una Administració passiva i unes empreses com TMB y SAGALÉS que practiquen la usura al nostre barri, emportant-se les nostres VIDES DIGNES per davant.

MANIFESTACIÓ DIVENDRES 19 D’ABRIL

SORTIDA A LES 19 H -> PLAÇA ROJA (CIUTAT MERIDIANA)

RECORREGUT -> CARRETERA C-17, AV. MERIDIANA FINS L’ESTACIÓ D’AUTOBUSOS DE FABRA I PUIG I DESPRÉS TORNAREM AL BARRI.
Per petita que sigui la teva aportació contribueix a la lluita dels treballadors, recordem que durant tot aquest temps de vaga els treballadors no reben cap salari.

CAIXA DE RESISTÈNCIA DELS TREBALLADORS DEL BUS DE NOU BARRIS

2100 – 3045 – 34 – 2103230164

Deixa un comentari