El polvorí de Nou Barris – Conflicte en el Bus (Sagalés)

fora sagales volem tmbAquesta setmana els veïns i veïnes de Torre Baró i els treballadors del bus de Nou Barris, van tenir una reunió amb els responsables polítics del Districte de Nou Barris, on l’administració es va comprometre a intervenir en el conflicte en 3 etapes:

1- Intervenir entre SAGALÉS, TMB i l’Ajuntament per a la resolució del conflicte laboral.

2- Fer un seguiment del compliment del contracte de concessió de les línies 80, 81, 82 i 83 que explota SAGALÉS

3- Una vegada finalitzat el conflicte laboral, es van comprometre a fer un estudi per millorar el servei de transport públic a la zona.

Des del dilluns dia 22 d’Abril els serveis mínims han augmentat en hores punta d’un 40% a un 60% i en hores barri d’un 20% a un 30%, serveis que s’estan complint amb normalitat per part dels treballadors però no per part de SAGALÉS. El Comitè de Vaga ha denunciat en Inspecció de Treball que SAGALÉS no respecta el descans de 12 hores entre jornades que marca la legislació laboral als conductors que els assigna els serveis mínims.

Després de la reunió que es va mantenir a la Seu del Districte de Nou Barris, els treballadors van acordar sol·licitar una nova mediació al Departament de Treball amb la intenció d’avançar en la negociació i solucionar els problemes que estan sorgint en el compliment dels serveis mínims.

Per la seva banda els veïns i veïnes van acordar, malgrat les paraules de l’Administració, continuar la mobilització amb una nova Manifestació divendres que ve a les 19h que anirà des de la Pl. Roja (Ciutat Meridiana) fins a l’Estació d’Autobusos de Fabra i Puig.

Després de 6 setmanes de vaga de transport públic la situació s’agreuja als barris i és clar que ni l’augment dels serveis mínims ni els insuficients serveis socials estan ajudant a la solució dels problemes tant del veïnat com dels treballadors, que continuen units en la lluita per un transport públic de qualitat i unes condicions laborals dignes.

La situació és alarmant i si aquest conflicte s’estén més en el temps, pot provocar un esclat que se’ls anirà de les mans als quals ara encara poden donar una solució. Solució que passaria per escoltar el crit de veïns/as i treballadors “Fora SAGALÉS, volem TMB” que sens dubte posaria fi al conflicte laboral i milloraria el servei de transport a la zona.

S’agraeix difusió, presència i solidaritat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s