El bus híbrid biarticulat, avariat a la Gran Via el segon dia d’estrenar-se (BTV)

150513busbiarticulat4RHa fet fallida poc després de desembarcar als carrers de Barcelona. El nou bus híbrid biarticulat, que dimarts TMB va posar en funcionament a la línia H12, s’ha avariat just l’endemà a la cruïlla de la Gran Via amb el carrer de Sicília. El vehicle ha estat retirat a cotxeres per revisar-lo.

La incidència s’ha produït a quarts de vuit del matí i ha estat aturat uns vint minuts, durant els quals no s’ha pogut transitar pel carril bus. L’avaria l’ha confirmat TMB i el Centre de Control de Trànsit Urbà de la Guàrdia Urbana. Un tècnic s’ha desplaçat fins al punt de la incidència i el vehicle ha pogut arrencar per circular fins a cotxeres, on passarà un revisió que permetrà esbrinar l’origen de l’avaria. No feia ni 24 hores que el bus més llarg que circula per Barcelona s’havia estrenat amb passatge per la Gran Via de les Corts Catalanes.

Aquest mateix dimarts, el primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, va pujar-hi per primer cop i va donar així per completada la fase de proves, que, segons TMB, ha estat un èxit. El bus, de 24 metres de llargària i amb capacitat per a 164 persones, connecta el barri del Gornal, a l’Hospitalet, amb la Verneda. L’alcalde, Xavier Trias, el va presentar el 5 de març passat, i durant tres setmanes el biarticulat ha estat fent en buit el mateix trejacte per tal que els conductors es familiaritzessin amb la màquina. Un segon vehicle continua en proves i el tercer arribarà al juny procedent de Bèlgica, on se’n fabrica el model implantat ara a la ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s