La COS denuncia la manca de concreció per exercir el dret als permisos no retribuïts

adhesiu-tmb-abril-2013Aquest mes la Coordinadora Obrera Sindical, a través del company Miguel, hem denunciat la situació de indefensió dels treballadors i treballadores per poder exercir el dret als permisos no retribuïts.

Recordem que des de l’agost de l’any 2006 la Comissió Paritària dels diferents convenis hauria d’haver-se posicionat sobre com un treballador podia gaudir d’aquest dret.

Res s’ha fet durant tots aquesta anys a la Comissió Paritària amb aquest dret i d’aquesta manera la Direcció ha decidit unilateralment si col·locava o no el permís no retribuït al treballador que el demanava.

Per aquest motiu, la Direcció ha denegat aquest dret en més d’una ocasió i això ha acabat comportant algunes vegades sancions que si bé no s’han complert si que han servit per acumular-se a l’expedient del treballador, amb tot el que té per a possibles sancions futures.

Després de dues denuncies de la COS a la Inspecció de treball en relació a aquest tema, l’Inspector afirmava en una de les seves resolucions: “L’Inspector que subscriu que suposa el fet que no estiguin clares les regles que s’han de tenir en compte per a la sol·licitud de els permisos no retribuïts. El fet de no haver termini de sol·licitud suposa una limitació insalvable i el fet que queda sempre el treballador a expenses de l’empresa li digui de manera unilateral i sense capacitat per defensar-se si existeix que l’empresa li digui de manera unilateral i sense capacitat per defensar-se si existeixen o no necessitats del servei. I a més es tracta de un permís no retribuït. Encara que el funcionari que subscriu considera que almenys s’haurien justificar d’ alguna manera quines són aquestes necessitats del servei que no evidencien en les respostes negatives, no pot entrar en el fons de l’assumpte, ja que la elucidació de la correcta interpretació de la norma és competència exclusiva de la Jurisdicció Social.”

Dit i fet, la COS hem denunciat als Tribunals i ara esperem que, primer, el sindicats de la Comissió Paritària (ACAT, ACTUB, CCOO, CGT, PSA, SIT i UGT) es posicionin i, segon, de no fer-ho sigui el Jutge qui decideixi les regles exactes per poder exercir aquest dret sense la possibilitat de que la Direcció sancioni a ningú.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s