Més de la meitat d’edils de Barcelona completa el seu sou amb dietes de l’Àrea Metropolitana (catalunyapress.cat)

adhesiu-tmb-abril-2013Vint-i-quatre dels 41 regidors de Barcelona completen el seu sou amb dietes que cobren de l’Àrea Metropolitana (AMB), i gairebé tots perceben algun tipus de complement per participar en altres ens més enllà del seu salari, de manera que només quatre no ingressen cap dieta.
17 regidors cobren del Consell Comarcal del Barcelonès –12 d’ells simultàniament de l’AMB i el Consell–, i set de la Diputació de Barcelona per la seva condició de diputats provincials –per a un altre, Alberto Villagrasa (PP), és el seu sou principal–.
Totes les dades exposades són bruts anuals, però algunes dietes declaren percebre-les netes, i arriben a representar un terç del sou: dels 129.748 euros que ingressa el líder d’ERC, Jordi Portabella, 42.311 –el 32,62%– ho rep en dietes –15.894 de l’AMB–.
Cobra 87.437 del consistori, on presideix el grup d’UpB, i és l’únic que també de l’AMB, Consell Comarcal i Diputació, si bé en el registre escriu que es veu “obligat” a acudir a les tres administracions per haver estat l’únic que va obtenir els vots perquè ERC estigui representada.
No obstant això, no és el que més percep de l’Àrea Metropolitana: l’alcalde, Xavier Trias (CiU), rep 30.756 euros per ser president, la qual cosa representa el 21,41% del seu sou de 143.708 euros anuals, 111.104 dels quals són com a alcalde i 1.848 de la Zona Franca.
Per darrere estan els regidors socialistes Assumpta Escarp i Joan Trullén, amb 30.169 euros anuals de l’AMB cadascun, i els tinents d’alcalde de CiU Joaquim Forn, Sònia Recasens i Antoni Vives, amb més de 21.000 cadascun.
Antoni Vives que és el responsable municipal d’Hàbitat Urbà, percep poc més de 36.500 euros en dietes de nou organismes, el 28,21% del seu sou, que ascendeix a 129.745 euros, el tercer millor retribuït després de Trias i Portabella.
Quant al Consell Comarcal, entre els més beneficiats figuren Maite Fandos (CiU), amb 17.007 euros; Jordi William Carnes (PSC), 15.841, i Portabella, 10.017; de la Diputació, Imma Moraleda (PSC), amb 30.736, i el tinent d’alcalde Jaume Ciurana (CiU), 29.814.
Alguns també cobren d’altres organismes, com l’empresa pública de residus Tersa, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) –a la dieta dels quals Forn va renunciar–, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Marina Badalona, Port 2000, Localred i Aigües Ter-Llobregat –Escarp–.
Després de fer-se públics els sous la setmana passada, alguns han rectificat dades: Fandos ha declarat que cobra 110.664 –uns 4.000 menys–, i el líder d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, 109.819 –uns 6.800 més–, modificant tots dos les dietes.
En algun cas falten dades, com el líder del PP, Alberto Fernández Díaz (PP), que no inclou el que va percebre de la Diputació.
Els que no cobren dietes són el seu homòleg del PSC, Jordi Martí, que proposa eliminar-les, Pilar Díaz (PSC), Miriam Casanova (PP) i Isabel Ribas (ICV-EUiA): Martí és l’únic d’ells que està en un organisme –l’Àrea Metropolitana– on els altres que estan –24– sí cobren.
Segones residències
Una desena declara tenir habitatges en la costa catalana, el Pirineu o Menorca, la qual cosa fa pensar que les usen de segona residència; molts tenen dipòsits o altres productes financers com a accions, com Fernández Díaz, conegut seguidor del RCD Espanyol que atresora cinc títols del club.
Escarp és l’única edil que afirma tenir bons patriòtics de la Generalitat –40.889 euros–, i el portaveu d’UpB, Joan Laporta (DC), afegeix al sou de diputat del Parlament –el va ser gairebé tot l’any– i dietes com a regidor –sumen 93.557– el d’advocat –150.000–.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s