La Direcció, amb la l’ajuda de CGT/PSA, li cobreix les vergonyes a CCOO, UGT i SIT

IMG-20130607-00219El passat dilluns 17 de juny la Direcció i els sindicats ACAT, CCOO, CGT, PSA, SIT i UGT signaven l’acord per que el pagament pels dany i perjudicis en relació al temps de l’entrepà que havien denunciat i guanyat als tribunals 672 conductors i conductores s’estengués a tota la plantilla de conducció.

ACTUB es negava a signar cap document d’aquest estil. El cost d’aquest acord serà de més de 2 milions d’euros que legalment ningú no pot exigir.

Recordem que els sindicalistes de CCOO, UGT i SIT es van negar a denunciar en el seu moment els danys i perjudicis i que havien acordat amb la Direcció negar el dret als 15 minuts de l’entrepà a la plantilla de conductors i conductores.

Sembla mentida que poc més d’un any abans, la Direcció aconseguís que tots els sindicats del Comitè d’empresa acceptessin defensar en una Assemblea de matí i tarda a la cotxera d’Horta que els treballadors i treballadores havíem de perdre el conveni pactat fins 2012 i congelar-nos el sou tres anys. L’any passat vam perdre de poder adquisitiu un 2,9% d’IPC, veurem quan acabem de perdre en els dos anys que ens queden.

Sembla mentida, repetim, que sota l’argument de la Direcció de manca de pressupost es retallés el sou, les condicions laborals, el servei i l’eliminació de diverses línies i, a més, s’incrementes les tarifes al passatge.

Sembla mentida, sobretot, que els sindicalistes de CCOO, UGT i SIT es passessin mes rere mes ficant al cap de la plantilla el xantatge de que millor perdre el sou que no un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO).

Sembla mentida, per això mateix, que a finals d’any molts i moltes haguéssim de realitzar 28 jornades de vaga per defensar la paga extra de Nadal. Evidentment, tenint en contra als sindicalistes de CCOO, UGT i SIT.

Sembla mentida, a més a més, que l’any passat la CGT/PSA veiés a la Direcció intentant enviar a la presó al seu ex-delegat Saturnino Mercader i acomiadant al seu també ex-delegat Andreu de Cabo.

adhesiu-tmb-abril-2013I diem que sembla mentida, sabem com sabem ara, que la Direcció no tenia problemes de pressupost ni l’any passat, ni aquest, ni el proper. Els “tontos útils” de l’empresa miraran només els diners, sense adonar-se que aquest acord és una hipoteca que més aviat o més tard haurem de pagar tots els treballadors i treballadores.

Si la Direcció pot permetre’s el luxe de gastar-se més de 2 milions d’euros per cobrir les vergonyes dels sindicalistes de CCOO, UGT i SIT és obvi que les retallades són una decisió ideològica i no de necessitats de caixa. Retallen als d’abaix per que creuen que no ens defensarem, ja que el discurs oficial de que “tots hem d’acceptar haver-nos de retallar el sou” ha sigut molt extés pels mitjans de comunicació.

Quan la Direcció veu que han de deixar anar els diners per assegurar-se la fidelitat dels seus sindicalistes no tenen cap problema, ni cap vergonya. I lo pitjor és que la CGT/PSA per rascar alguns vots a les properes eleccions, o això creuen, els hi riuen la gràcia.

I en aquest punt ens volem aturar, ja que el paper de la CGT/PSA en aquest frau ha sigut de vital importància, per que és evident que la signatura de CCOO, UGT i SIT aquí importava poc, la que no podia faltar per que la Direcció repartís aquestes prebendes era la dels dos sindicats del ja mort Comitè de conveni. D’aquesta manera CGT/PSA ha preferit col·laborar amb la Direcció que no anar junts amb els seus companys d’ACTUB en la denuncia d’un acord infame amb tots i totes aquelles que sempre hem donat la cara.

Simbòlicament, el mateix dia que CCOO, CGT, PSA, SIT i UGT signaven aquest acord amb la Direcció, aquesta informava a ACTUB que acomiadava a un afiliat seu conductor. Queda clar qui està amb qui.

Més val que la Direcció i els seus sindicalistes, ara CGT/PSA inclosos, no vinguin d’aquí uns mesos un altre cop amb el discurs de la manca de pressupost i de l’ERO per que la resposta pot sortir-se de mare.

Una cosa és que l’any passat la Direcció ens robi la cartera a tota la plantilla per que diu que no hi ha diners i una altra és que un any després es rigui de nosaltres cremant els diners d’aquesta manera. Qui sembra vents recull tempestats.

Ara, amb tota la legitimitat del món, tots els col·lectius de l’empresa podríem reclamar als sindicalistes que han signat aquest acord vergonyós que ens retornin ja la paga de Nadal que l’any passat ens va “robar” la Direcció. Veurem si els sindicalistes insisteixen gaire en el retorn immediat de la Paga de Nadal per tothom, a veure si ho fan tant com en el tema de l’entrepà. Veurem si la Direcció té tanta bona voluntat en retornar ja la Paga de Nadal com en ajudar a CCOO, UGT i SIT en el tema de l’entrepà. Tots i totes sabem que no faran absolutament res per que no els interessa la justícia, els interessa mantenir les seves poltrones i punt.

Per últim, i veient la nova congelació per dos anys més que la Direcció de Metro ha signat amb el seu Comitè d’empresa, és més que probable que un cop passades les eleccions sindicals de març de l’any que ve, la Direcció vulgui repetir la jugada de Metro al Bus. I per això, segur que tindrà a les seves empreses sindicals (CCOO, UGT i SIT) disposades a signar una nova congelació. Amb les ganes que tenen ara no és gens descartable que la CGT/PSA també s’apunti a la “responsabilitat” de signar.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ja els hi diem que ens tindran enfront amb tothom que encara reconegui el que volen dir les paraules dignitat, coherència i honestedat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s