Bonilla ha de tornar

imatge color Bonilla readmissióJust un any després que la Direcció acomiades a Andreu de Cabo, acusant-lo de violent en el seu entorn laboral, aquesta torna a fer exactament el mateix amb la mateixa argumentació amb el company Bonilla, posant d’aquesta manera en una situació d’indefensió a tots els treballadors i treballadores davant d’una agressió. 

Recordem que a Andreu de Cabo la Direcció el va haver de readmetre per sentència d’acomiadament nul, ja que la raó per fer-lo fora va ser la repressió sindical. I tot indica que, en el cas de Bonilla, aquesta torna a ser la raó de fons.   

No és cap casualitat que el mateix dia que tots els sindicats del Comitè d’empresa, excepte ACTUB, signen l’extensió del pagament de l’entrepà per cobrir les vergonyes a CCOO, UGT i SIT, la Direcció informa que acomiada a Bonilla, afiliat d’ACTUB.

Per aquest motiu tampoc sorprèn que quan tot el Comitè d’empresa li demana a la Direcció l’extensió del “bocata per tothom” aquesta accepti de bon grat, però que dues setmanes després quan el mateix Comitè d’empresa, de manera unànime, li demana a la Direcció que readmeti a Bonilla, aquesta contesti negativament.

Queda molt clar a qui vol beneficiar sindicalment la Direcció i a qui vol castigar. 

Desgraciadament el preu d’aquesta mala voluntat de la Direcció el paga un treballador que prou desgràcia va tenir trobant-se una situació d’insults i agressions com ens la podem trobar qualsevol dels i les que sortim cada dia a treballar al carrer. Per això mateix hem de posar-nos tots i totes en la pell de Bonilla i fer tot el possible per que torni a treballar amb nosaltres.    

Com era d’esperar la Direcció ha començat la seva campanya intoxicadora a través dels mitjans de comunicació, de la fulla salmó i dels tontos útils que es dediquen a repetir com a lloros qualsevol cosa que els hi diguin els seus superiors. Ho van fer amb Pablo Díez i amb Andreu de Cabo, malgrat que en els dos casos l’acomiadament va ser il·legal. No tenen cor, no tenen sentiments, la única cosa que els mou és seguir trepant a costa d’esclafar a la resta.

Per altra banda, i com fa sempre, la Direcció torna amb la cantarella de que la vaga per Bonilla “compromet el futur de l’empresa”. Sembla que s’obliden molt ràpid que fa dues setmanes no va tenir cap problema en gastar-se més de dos milions d’euros que legalment ningú podia exigir.

No seria d’estranyar que en breu tornin els rumors de l’ERO, quan el sentit comú nega aquesta possibilitat ja que en aquesta empresa la gran majoria dels treballadors i treballadores fan les 80 hores extraordinàries que permet la llei.

Mentrestant, el Comitè d’empresa (ACAT, ACTUB, CCOO, CGT, PSA, SIT i UGT) ha respòs a l’acomiadament de Bonilla convocant una aturada pel dijous 11 de juliol de 11h a 16h amb una Assemblea General a les 12:30 a Cotxeres de Sants.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) animem a tothom a secundar la vaga i a assistir a aquesta Assemblea General. Per Bonilla, pel nostre futur laboral.

De totes maneres, també volem deixar molt clar que no ens fiem gens ni mica de la gran majoria del Comitè d’empresa. No tenim cap dubte que les properes eleccions sindicals del març de 2014 tenen molt a veure amb l’actitud de l’antic Tridente (CCOO, UGT i SIT) ara transformat en el Pentàgon (CCOO, CGT, PSA, UGT i SIT). Ningun d’ells vol quedar davant de la majoria de la plantilla com que passen d’un conductor acomiadat per una baralla a un autobús. Així que benvingudes les eleccions sindicals si serveixen per que els sindicalistes hagin de fer veure que donen la cara pel treballador.

Per altra banda, a l’Assemblea General de l’11 de juliol el Comitè d’empresa proposarà que a partir del següent dia (12j) es continuï la vaga de manera indefinida, de dilluns a diumenge,  amb aturades de dues hores de 9h a 11h i de 16h a 18h. Els del matí no tindran serveis mínims, els de la tarda sí, els del torn de nit no estan convocats.

La COS, en canvi, proposarem que es realitzin dues setmanes de dilluns a divendres (del 15 al 19 de juliol i del 22 al 25 de juliol) en tres torns de 9h a 11h, de 19:30h a 21:30h i de 2h a 4h per així no coincidir en hores puntes i que, a diferencia de la proposta del Comitè d’empresa, els del matí, tarda i nit no tinguin serveis mínims.  A més, amb la nostra proposta, el divendres 26 de juliol farem només una aturada de 11h a 16h per decidir en Assemblea General com continuem si la Direcció no varia la seva postura.

Evidentment, la COS acatarem la proposta que surti de l’Assemblea General, sigui la del Comitè d’empresa, sigui la nostra o sigui una altra.

En relació a la vaga del 11 de juliol, i tal com ha ordenat Inspecció de Treball, la Direcció no pot preguntar als treballadores i treballadores si faran o no vaga. Així que no ho poden fer ni de paraula, ni a través del SAE ja que estarien violant un dret fonamental com és el de vaga.

Per tant, si l’11 de juliol et pregunten pel SAE, de paraula a la cotxera o per telèfon si faràs o no vaga, fes una foto o grava la conversa i envia-nos-la a tb@sindicatcos.cat o al mòbil 669171957. Portarem aquesta violació del dret als tribunals.

Per últim, esperem que la Direcció en l’acte de mediació del Departament de treball del dilluns 8 de juliol a les 10h s’ho repensi, recapaciti i posi sentit comú readmetent al company. Bonilla, al igual que Andreu de Cabo, ha de tornar!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s