Convocatòria de vaga del 22 al 26 de juliol, ordre de mínims de Departament de treball i serveis mínims per cotxera

IMG-20130713-WA007Com era d’esperar la Direcció d’autobusos de TMB està fent córrer entre la premsa i a les cotxeres, a través de CGOLS, comandaments, etc., que la vaga del 22 al 26 ha quedat totalment desconvocada.

Menteixen com fam sempre. Ells saben que hi havia dues convocatories, la del Comitè d’empresa i la de la Coordinadora Obrera Sindical (COS). La segona continua totalment vigent.

Aquí podeu trobar:

-La convocatoria de vaga

-Ordre de serveis mínims dictats per Departament de treball: 3066_001

-Serveis mínims per cotxera del 22 al 25: minims_22a25jul2013

-Serveis mínims per cotxera pel 26: minims_26jul2013

Tal com vam informar a l’Assemblea General de Cotxeres de Sants la COS havia presentat en temps i forma una convocatoria de dues setmanes d’aturades de dilluns a divendres per posar a votació enfront de l’aturada indefinida que plantejava el Comitè d’empresa.

El dimecres 10 de juliol, un dia abans de l’Assemblea General, en el Comitè d’empresa i a instàncies de Mario de Pablo (SIT) i Arias (UGT), que ja volien desconvocar l’aturada del dia seguent van acceptar, per la presència del conductor acomiadat i de diversos treballadors i treballadores que vam assistir, continuar amb l’aturada del dijous 11 de juliol, però que el Comitè d’empresa en lloc de la vaga indefinida proposes a Cotxeres de Sants aturades del 22 al 26 de juliol.

Per això mateix, a l’Assemblea General un company de la COS va intervenir per dir que ja els hi semblava bé la proposta del Comitè d’empresa i que ens sumaven a la proposta d’aturades del 22 al 26 de juliol, tenint convocatoria propia pel que pogues passar.

Ja sospitavem que el Comitè d’empresa s’anava a despenjar, incomplint la decisió de l’Assemblea General. Sabiem que, més aviat o més tard, la Direcció anava a demanar-li al Pentàgon (CCOO, CGT, PSA, SIT i UGT) que els hi tornés el favor del “bocata para todos”. La Direcció s’ha gastat més de 2 milions d’euros en aquest tema com a inversió per a que aquests sindicats aturin qualsevol defensa dels drets dels treballadors i treballadores.

I enmig de tot plegat l’ACTUB que, per no “trencar” la “unitat sindical”, ha preferit formar part de la unanimitat del Comitè d’empresa per desconvocar la seva vaga. Tot en nom de que al Setembre el Comitè d’empresa es mobilitzarà pel conductor acomiadat, donant per segur que al CEMAC del dijous 25 de juliol no hi haurà cap tipus d’acord.

El Comitè d’empresa no respecta absolutament res, no respecta al company acomiadat que els hi va fer saber que no estava d’acord en desconvocar, no respecta tampoc la votació de tots i totes les que vam assistir a l’Assemblea General. 

Els treballadors i treballadores podem legalment secundar les aturades que comencen dilluns 26 per fer-li saber tant a la Direcció com al Comitè d’empresa que els motius que es van exposar a l’Assemblea General continuen sent vigents.

Si el Comitè d’empresa no està disposat a defendre a un conductor acomiadat i a tota la plantilla de les agressions que patim o podem patir al nostre lloc de treball, llavors haurà de ser la propia plantilla la que haurem de defensar-nos per nosaltres mateixos. Podem fer-ho, tenim una convocatoria d’aturades de 2 hores i podem demostrar-li a la Direcció, que amb o sense Comitè d’empresa, la plantilla no acceptem tanta prepotencia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s