El Comitè d’empresa de TMB desacata l’ordre dels treballadors i deixa tirat a Bonilla (Bescanvi Sindical)

Sorprenents els esdeveniments del divendres 19 de juliol per part de “els nostres representants”. Resulta que ens convoquen a una assemblea decisòria el passat 11 de juliol. Allí després de bones paraules ens venen la moto per desconvocar la vaga indefinida, que començava a partir del 12 de juliol, convocada per ells mateixos.

En aquesta assemblea ens vénen amb una nova proposta adoptada per tot el Comitè d’empresa (o no, perquè ningú va veure al pseudo-sindicat de comandaments) basada a realitzar aturs de dues hores per torn durant la setmana del 22 al 26 de juliol, i després realitzar una assemblea el 12 de setembre i convocar aturs indefinits de dues hores per torn, de dilluns a divendres, de forma indefinida.

Davant aquesta proposta consensuada i conjunta, cap de les intervencions que allí va haver-hi, van plantejar diferents formes de mobilització. Aquesta proposta va ser aprovada, pràcticament, de forma unànime pels treballadors i treballadores que allí estàvem.

Però resulta que vuit dies després aquest mandat de l’assemblea queda en sac trencat pel capritx d’uns sindicats que es creuen per sobre dels currantes. Perquè es creuen més importants que els treballadors i treballadores i les seves decisions. Perquè estan deïficats i, a l’igual, que els polítics no viuen la realitat social, ni sofreixen el que se sofreix en la línia o la fossa. El president del Comitè, en l’assemblea, ho va definir clarament: “és que us pot passar a tots”. No que ens pot passar a tots, el mateix es creu superior i diferent als quals “representa”.

Han desconvocat la vaga incomplint el que diu una assemblea, basant-se en uns arguments banals i buits de contingut. Una suposada reunió el dia 22 i la mediació en el CMAC del 25 de juliol. Els que tenim una mica de recorregut en aquesta empresa sabem que el CMAC no serveix per res, en els centenars de conciliacions entre TMB i els treballadors, solament es va arribar a un acord en una ocasió, per beneficiar a un sindicalista d’UGT. Prova d’això és que no es desconvoca al setembre. Perquè saben que no s’haurà arreglat res.

Perden l’ocasió de demostrar-los a la Direcció l’unitat dels treballadors. Perden una oportunitat única, on Barcelona estarà en l’ull del planeta esportiu, per posar a la nefasta i sobredimensionada Direcció en el seu lloc.
L’opinió de Bonilla i dels centenars d’assistents a l’assemblea ha estat ninguneada per un comitè al que li agrada treballar ben poc. Algú els ha vist informant del tema als treballadors per les cotxeres aquest mes…. ben poc i intentant desviar el tema, o fins i tot desmotivant al personal. Les eleccions sindicals els importen molt, però no es fan mereixedors dels vots de la plantilla. Estan més pendents de retornar favors, com el pagament del temps de l’entrepà, que per defensar els drets de la gent. Defensen “els seus drets”, això si.

Deixant tirat a Bonilla, donen un missatge clar que deixaran tirat a qualsevol i per qualsevol motiu. És moment que els treballadors i treballadores facin un pas endavant i posin en el seu lloc a aquests ganduls vividors.

La setmana vinent hi ha una convocatòria legalitzada d’aturades, alternativa al Comitè, per la qual cosa pogués passar. El poc temps que ha passat els ha donat la raó.

Treballador, treballadora, el comitè passa de tu i dels teus companys. Demostra’ls el teu descontentament. La setmana vinent aturades legalitzades de 9 a 11, 19:30 a 21:30 i de 2 a 4 hores. Per tu, pels teus companys, per Bonilla.

Els treballadors no som titelles del sistema sindical patrocinat per la Direcció. Que ho tinguin clar! el dilluns es demostrarà si veritablement la classe obrera defensa als treballadors i penalitza les accions del comitè d’empresa corrupte secundant l’aturada legalment convocada per la COS i acudint en massa tots els treballadors a les cotxeres, incluint el personal de vacances i festa. És l’oportunitat de plantar cara a la resta d’amenaces que ens vindrà més aviat que tard per part de la Direcció de TMB i els seus sindicalistes col·laboradors.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s