Un estiu amarg per Bonilla

IMG-20130721-WA006Aquest serà un estiu llarg i amarg per un company de feina. Al igual que l’any passat ho va ser per Andreu de Cabo.

Tots i totes sabem que Bonilla ha estat acomiadat per la Direcció obviant la presumpció d’innocència i la legítima defensa enfront d’una agressió a l’autobús.

Durant aquestes setmanes tothom als autobusos parlàvem de que el que li ha passat a ell li pot passar a qualsevol de nosaltres. Casualitats de la vida, un cas similar va quedar enregistrat el passat dilluns 22 de juliol quan un taxista va gravar com un home amb una criatura al braç colpejava en varies ocasions el vidre de la finestra del conductor d’un Bus Turístic. Pots veure el vídeo aquí.

Què hagués passat si el vidre s’hagués trencat i hagués colpejat al conductor? o si hagués entrat a l’autobús amb la mateixa intenció? El conductor no té dret a defensar-se?

Queda clar que anar amb una criatura no invalida la possibilitat de que algú colpegi a un company o companya, tal i com li va succeir a Bonilla.

La Direcció oblida quan li interessa la feina que realitzem cada dia els conductors i conductores i les diferents problemàtiques que ens trobem al realitzar un treball de cara al públic.

De fet, una de les queixes més habituals que rebem la plantilla de conducció té a veure amb la manca d’autobusos al carrer, els horaris de pas, l’aglomeració de passatge conseqüent o l’alt preu del bitllet. Aquesta situació de manca i eliminació de servei d’autobusos i de pujades tarifaries, generada per la Direcció de TMB i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, genera tensió que es descarrega contra el conductor o conductora.

targetes TMB juliol13 CopyAquesta situació conflictiva també és oblidada per la Direcció i, per aquest motiu, des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) hem realitzat les targetes informatives pel passatge que pots trobar a la imatge. D’aquesta manera quan el passatge vingui amb queixes d’aquest estil pots entregar una d’aquestes targetes, que sàpiguen qui és el culpable i que truquin a l’empresa per fer-li saber el seu malestar.

Un Comitè d’empresa sense paraula

Com tota la plantilla sap, el passat dijous 11 de juliol el Comitè d’empresa va convocar una aturada de 5 hores i una Assemblea General a Cotxeres de Sants. Allà es va posar a votació la única proposta que va realitzar el propi Comitè d’empresa, que era realitzar aturades del 22 al 26 de juliol.

Pots veure el vídeo aquí.

Amb mala fe i traïdoria el divendres 19 de juliol, just abans de començar les aturades votades per l’Assemblea General, vuit sindicalistes del Comitè d’empresa van decidir que no s’anaven a realitzar les citades aturades en suport de Bonilla i que havien de servir per pressionar a la Direcció a readmetre’l. Aquestes aturades haurien tingut, sens dubte, el mateix seguiment majoritari que l’aturada del passat 11 de juliol.

L’argument del Comitè d’empresa per desconvocar les aturades era mostrar bona voluntat a la Direcció ja que hi havia una reunió el dimarts 23 i un CEMAC (conciliació obligatòria abans d’un judici laboral) el dijous 25 de juliol.

Com que no s’han realitzat les aturades convocades pel Comitè d’empresa la Direcció sense cap pressió només li ha ofert a Bonilla una indemnització econòmica  per l’acomiadament. Bonilla l’ha rebutjat per que vol tornar al seu lloc de treball.

IMG-20130719-WA011Malgrat que la majoria del Comitè d’empresa (CCOO, CGT, PSA, UGT i SIT, abans Tridente, ara Pentàgon) parlava de mostrar bona voluntat el que en realitat amaguen és que la Direcció els hi ha fet tornar el favor de pagar l’entrepà a tots i totes les que no l’havien denunciat. L’Ajuntament de Barcelona i TMB no volien de cap de les maneres 5 dies d’aturades durant el Campionat Mundial de Natació.

Des del principi la majoria del Comitè d’empresa no tenia cap intenció de realitzar els 5 dies d’aturades, per molt que fos la seva proposta i es votés en Assemblea General. Prova d’això és que no van treure cap fulla informant de les aturades durant els dies anteriors.

Pel seu costat, ACTUB es va doblegar al xantatge del Pentàgon.

Ja ho vam dir mesos enrere, la Direcció inverteix en els seus sindicalistes per que aquests desmobilitzin a la plantilla, tal i com han fet en aquesta ocasió, deixant tirat tot l’estiu a Bonilla i saltant se la votació d’una Assemblea General.

Des de la COS vam intentar continuar amb les aturades del 22 al 26 de juliol decidides per l’Assemblea General però, amb tristesa, vam veure que la resignació de la plantilla i l’acceptació passiva de la traïció del Comitè d’empresa va poder més que el companyarisme.

No abaixem el cap ni abracem el derrotisme, als companys i companyes de l’ACTUB els hi diem que en el moment en que es decideixin a mobilitzar ens trobaran al seu costat, sigui amb qui sigui.

imatge color Bonilla readmissióVeurem que succeirà el 12 de setembre quan, segons el Comitè d’empresa, es tornarà a convocar una aturada amb Assemblea General per lluitar contra l’acomiadament de Bonilla.

No pensem permetre que els sindicalistes de la Direcció, que ja es van carregar el referèndum (conveni de les dues urnes), ara es carreguin l’Assemblea General.

No pensem permetre tampoc que vuit sindicalistes del rebaix decideixen pels 4000 treballadors i treballadores d’aquesta empresa que anem al nostre lloc de treball cada dia.

Per últim, volem agrair especialment a tots aquells companys i companyes que van secundar l’aturada del 22 de juliol. Us ho agraïm molt, moltíssim, de tot cor.

Això no s’ha acabat. Això s’acabarà quan Bonilla torni a estar treballant amb nosaltres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s