El Comitè d’empresa tornarà a trair a Bonilla. Els seus companys/es no ho farem

IMG-20130813-WA004El passat dilluns 12 d’agost es reunien delegats sindicals del Comitè d’empresa (ACTUB, CCOO, CGT, PSA, SIT i UGT) per suposadament convocar les aturades proposades pel mateix Comitè i votades a l’Assemblea General de Cotxeres de Sants. Es a dir, aturada de 5 hores pel 12 de setembre i aturades de 2 hores en tres torns de manera indefinida a partir del 13 del mateix mes. Finalment, el Comitè d’empresa va deixar per més endavant la convocatòria i una nova reunió entre sindicalistes.

Amb l’experiència viscuda al juliol tenim clar que al setembre el Comitè d’empresa no complirà el que vam votar els treballadors i treballadores que assistirem a l’Assemblea General. Hi ha varies indicacions que ens porten a aquesta conclusió:

Primer, recordem que el passat dijous 11 de juliol el Comitè d’empresa va convocar una aturada de 5 hores i una Assemblea General a Cotxeres de Sants. Allà es va posar a votació la única proposta que va realitzar el propi Comitè d’empresa, que era realitzar aturades del 22 al 26 de juliol.

Pots veure el vídeo aquí

Amb mala fe i traïdoria el divendres 19 de juliol, just abans de començar les aturades votades per l’Assemblea General, vuit sindicalistes del Comitè d’empresa van decidir que no s’anaven a realitzar les citades aturades en suport de Bonilla i que havien de servir per pressionar a la Direcció a readmetre’l. Aquestes aturades haurien tingut, sens dubte, el mateix seguiment majoritari que l’aturada del passat 11 de juliol.

Segon, malgrat que Bonilla continua acomiadat el Comitè d’empresa ni ha explicat mitjançant fulles com van anar les reunions que tenien amb la Direcció i al CEMAC, excusa que van utilitzar per desconvocar les aturades del juliol, ni ha realitzat cap tipus d’acció per pressionar a la Direcció.

De fet, el Comitè d’empresa no està fent absolutament res per que el que busca és que el tema es refredi, la gent pensi en altres coses i així s’oblidin del company, esperant passivament a que surti el judici, que pot trigar fins a vuit mesos, com en el cas d’Andreu de Cabo.

Tercer, el passat 25 de juny el Comitè d’empresa va acordar “NO ACUDIR A NINGUNA REUNIÓN HASTA QUE NO SE RECONSIDERE LA SANCIÓN DEL COMPAÑERO BONILLA”. Pots veure aquí el cartell del Comitè d’empresa.

La realitat és que, des de llavors, els delegats del Comitè d’empresa han assistit a una reunió del Comitè de Seguretat i Salut i a una reunió de la Comissió del FAS. El Comitè d’empresa no compleix res del que diu, ni del que proposa.

Sabem que els sindicalistes del Comitè d’empresa ens diran que hi han anat per no deixar tirats als treballadors afectats en aquestes comissions. Llavors el que haurien d’haver escrit en el seu cartell són les excepcions que anaven a fer.

imatge color Bonilla readmissióQuin panorama ens trobarem al setembre?

Així les coses, al setembre els sindicalistes de CCOO, UGT i SIT, al igual que ja ho va fer des de el minut zero el sindicat de comandaments ACAT (pots llegir el seu comunicat aquí), es desvincularan de les aturades, sota l’argument que les vagues ja no serveixen i que millor negociar silenciosament entre passadissos.

Aquestes titelles de la Direcció volen fer oblidar a la plantilla que si vam aconseguir els 13 caps de setmana i els dos dies de descans va ser gràcies a la força demostrada pels treballadors i treballadores fent vaga i sortint al carrer.

Queda per veure que farà tant la CGT i la PSA com l’ACTUB.

Si els delegats d’ACTUB continuen amb la unitat del Comitè d’empresa a qualsevol preu poden trobar-se que es vagin desconvocant totes les mesures de pressió per jugar-s’ho tot a la carta del judici. Aquesta seria la pitjor de les opcions possibles i ho saben.

Si en canvi, els delegats de l’ACTUB decideixen tirar endavant la mobilització és segur que CGT i PSA, malgrat la seva domesticació actual, s’hi sumin encara que només sigui formalment.

Per tant, no es tracta de que ACTUB i CGT amb PSA reconeguin que s’han equivocat i demanin disculpes per haver traït la votació de l’Assemblea General, es tracta de que deixin d’actuar com ho han fet fins ara, fent creure a la plantilla que amb CCOO, UGT i SIT es pot lluitar fins al final per la readmissió d’un company.

De totes maneres el més important no és el que faci el Comitè d’empresa o aquest o aquell sindicat, l’essencial és el que faci la majoria de la plantilla.

Si permetem passivament que la Direcció acomiadi unilateralment a un treballador que va respondre a una agressió ens posem tots i totes les que sortim al carrer a treballar en una situació de risc. Al juliol va ser Bonilla, en un futur pot ser qualsevol de nosaltres.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) no tenim cap dubte que amb aturades i mobilitzacions la Direcció modificaria la seva decisió i readmetria a Bonilla abans del judici. Sense pressió no hi haurà canvi de posició dels que manen.

En la mà dels treballadors i treballadores d’aquesta empresa està que Bonilla torni amb nosaltres. Al setembre aturades fins a la readmissió. No podem trair-lo.  

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s