Les mesures correctores de TMB a la manca de seguretat a la línia 24: Un mirall

Aquesta mesura s’ha pres després que des del gener d’aquest any la Coordinadora Obrera Sindical (COS) denuncies la inseguretat que significa fer la marxa enrere amb l’autobús a un dels terminals de la línia 24.

Han fet falta varies denuncies, reunions, notificacions i requeriments d’Inspecció de treball per a que la Direcció d’autobusos de TMB fes alguna cosa en relació a aquesta problemàtica.

Al principi, la Direcció de TMB va voler fer creure que amb una “xixarra” al fer marxa enrere ja era suficient, després va fer anar a dos sindicalistes del Comitè de Seguretat i Salut del Comitè d’empresa, que no havien denunciat res, per que legitimessin la posició de la Direcció (cosa que van fer). Poc sorprenentment, la Direcció no va avisar als denunciants de la COS a assistir a aquesta visita per veure aquesta problemàtica.

Després l’Inspector de treball va requerir a la Direcció una avaluació dels riscos d’aquesta maniobra i la Direcció, un cop més, va mirar cap a un altre costat i va fer una avaluació que no s’adecuava a les indicacions de l’Inspector de treball.

Finalment com que des de la COS vam continuar denunciant la Direcció, forçada per l’ultim requeriment de l’Inspector de Treball on indica que l’avaluació de riscos no s’ha fet com ell indicava i que es prenguessin mesures correctores inmediates, ha decidit interpretar que amb un mirall queda solucionat el perill que implica fer la marxa enrera amb un autobús a un carrer com és Doctor Bové.

Malgrat que no és la solució desitgada per la COS (que vam proposar autobusos amb càmera per a la part trasera del bus o una persona que vigilés aquesta maniobra) ens alegrem que, pel requeriment fet per l’Inspector de treball, la Direcció hagi hagut de pendre una mesura de seguretat pels conductors i conductores que fan la línia 24.

De totes maneres, portarem aquesta “solució” a l’Inspector de treball per que valori si és suficient o s’ha de buscar noves mesures per evitar tot risc, tal com ell indicava.

Última hora: Just aquest matí uns quants sindicalistes del Comitè de Seguretat i Salut del Comitè d’empresa han anat a veure amb la Direcció el mirall col·locat. Com en l’altre ocasió, la Direcció no ha avisat a la COS que som qui va posar la denuncia. Uns fem la feina i els altres…

A les imatges el mirall instalat:

mimi2mi3mi4mi5mi6

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s