Comencen les rebaixes anunciades al Comitè d’empresa

IMG-20130713-WA009Ja ho vam advertir al nostre últim butlletí i ahir diumenge, avui dilluns 2 de setembre hi havia reunió del Comitè d’empresa i tot indicava que els sindicats del Comitè d’empresa anaven a intentar tornar a desmobilitzar a la plantilla per la readmissió de Bonilla.

Dit i fet, només començar la reunió, Mario de Pablo, President del Comitè d’empresa, ha presentat la seva dimissió irrevocable i d’aquesta manera pensa que es pot rentar les mans del futur de Bonilla, com va fer Poncio Pilatos.

Fa un any aquesta titella de la Direcció, sindicalista del SIT, va enrrocar-se al càrrec de President del Comitè d’empresa quan els treballadors i treballadores li van exigir que dimitís per no obeir les Assembles Generals que defensaven la paga extra de nadal.

Ara, veient que se li acaba el mandat en uns mesos prefereix abandonar precipitadament el càrrec per poder abandonar la mobilització pel company acomiadat.

De totes maneres, per una qüestió de no presentar-la en temps i forma el Comitè d’empresa no ha acceptat la dimissió i s’ha emplaçat a una nova reunió pel dilluns vinent 9 de setembre.

Després d’aquest teatre preliminar, el Comitè d’empresa ha tractat de les aturades convocades.

En aquest sentit:

– Els sindicalistes d’UGT ja han dit de no fer aturades i esperar-se al judici laboral (que pot trigar uns vuits mesos).

– Els sindicalistes de CGT-PSA han proposat una aturada d’hores un dia al mes amb concentració en algun lloc emblemàtic de Barcelona.

– Els sindicalistes del SIT sembla que l’opció de CGT-PSA o la d’UGT ja els hi sembla bé.

– Els sindicalistes de CCOO, per la seva part, han dit que no era moment de fer propostes i que millor fer-les el proper dia 9.

– Els sindicalistes d’ACTUB han defensat fer les aturades decidides en l’anterior Assemblea General i convocades per tot el Comitè d’empresa.

A aquest pas és segur que ens trobarem amb la segona part del que va passar al juliol, quan el Comitè d’empresa es va passar pel forro la decisió de l’Assemblea General.

Amb aquest panorama haurem d’esperar a que el proper dilluns 9 de setembre es vegui quina proposta o propostes porta el Comitè d’empresa a l’Assemblea General de treballadors i treballadores del dijous vinent 12 de setembre. Si no és que també desconvoquen l’aturada i Assemblea General d’aquest dia. A aquest pas ja no ens sorprendria res…

En tot cas, com ja hem anunciat la Coordinadora Obrera Sindical (COS) en diferents fulles i butlletins, nosaltres estem disposats a seguir endavant amb les mobilitzacions amb tothom que respecti les decisions de l’Assemblea General.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s