CGT i PSA es tornen a equivocar

Al passat mes de juliol va succeir un fet molt greu. Tot el Comitè d’empresa va desacatar la votació de l’Assemblea General en relació a realitzar 5 dies d’aturades per la readmissió del conductor acomiadat per repel·lir una agressió dintre de l’autobús.

En aquella Assemblea General, Saturnino Mercader, afiliat a CGT i l’única persona d’aquell sindicat que va parlar als treballadors i treballadores va afirmar que:

“Lo importante es la asamblea…y lo que se decida” i “Si sale la propuesta del comité de empresa este mensaje lo tiene la empresa y bonilla entra, pero se lo tiene que creer la empresa que vamos a parar, que vamos a estar ahí”.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) estem totalment d’acord amb aquestes dues afirmacions i, per aquest mateix motiu, no ens podiem creure que CGT i PSA, juntament amb CCOO, UGT i SIT, desconvoquessin les aturades decidides pel juliol.

Que ho fessin CCOO, UGT i SIT era lo més normal del món, sempre han estat al costat de la Direcció i tothom ho sap, però que per primera vegada CGT i PSA fessin el mateix enviava un missatge molt perillós a la Direcció. I per aquest motiu, a dia d’avui, la Direcció està tan tancada en banda contra la readmissió de Bonilla.

Per la seva banda, ACTUB, amb totes les seves contradiccions, havia d’assumir com a propia la desconvocatoria dels 5 dies d’aturades de juliol. No volia quedar-se sola enfront de tot el Comitè d’empresa. Sobretot, tenint en compte que el treballador acomiadat és afiliat seu.

utopiaPocs dies després tant CGT i PSA com ACTUB treien fulles afirmant que s’havien equivocat desconvocant el que havia decidit l’Assemblea General i demanant disculpes als treballadors i treballadores.

De fet a l’Utopia de CGT i PSA, on reconeixien haver-se equivocat, afirmaven:

“Para CGT/PSA es una prioridad la readmisión del compañero Bonilla y por eso le comunicamos a ACTUB que le apoyaríamos en todas las decisiones que tomase para conseguir este objetivo”.

Desgraciadament, CGT i PSA sembla no haver apres res de l’error del juliol, ni semblen enrecordar-se del que van escriure a l’agost, ja que el passat dilluns 2 de setembre mentre que ACTUB defensava a la reunió del Comitè d’empresa que al setembre s’havia de realitzar les aturades decidides al juliol, CGT i PSA en comptes de donar suport a la posició d’ACTUB van proposar realitzar una aturada de 4-5 hores un dia al mes, sabent perfectament que amb una pressió d’aquest tipus la Direcció no es replantegarà readmetra a Bonilla.

nota de prensa 2Per més INRI, mentre que a la tarda CGT i PSA feien aquesta proposta d’una aturada un dia al mes a la reunió del Comitè d’empresa, al matí enviaven una nota de premsa parlant de les aturades indefinides decidides al juliol.

Esperem que d’aquí al 12 de setembre, CGT i PSA reflexionin, acatin el que ells mateixos van escriure al seu butlletí d’agost i estiguin al costat de la posició de l’ACTUB a la propera Assemblea General.

Com va dir Mercader a l’anterior Assemblea General: “se lo tiene que creer la empresa que vamos a parar, que vamos a estar ahí”.

Pel moment CGT i PSA, juntament amb la resta del Comitè d’empresa, han fet tot el possible per que la plantilla no parem i per no estar on s’ha d’estar. I aquesta és la raó per la qual Bonilla continua al carrer.

Sempre s’és a temps per canviar…

Vídeo de la proposta del Comitè d’empresa i de la votació de l’Assemblea General:

Vídeo de la intervenció de l’afiliat de CGT, Saturnino Mercader:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s