El 60% dels conductors desconeix els efectes de la radiació solar per a la seva salut (RACE)

El RACE i la Fundació Alain Afflelou recorden als conductors la importància de la protecció ocular durant la conducció, amb l’objectiu de prevenir els efectes derivats de les radiacions ultraviolades i dels enlluernaments durant la conducció.

L’Estat espanyol és un dels països europeus amb majors índexs de radiació ultraviolada, la qual cosa converteix als conductors en un dels col·lectius amb major exposició a les radiacions solars.

Un estudi dut a terme pel RACE i la Fundació Alain Afflelou entre 2.400 usuaris posa de manifest el desconeixement que tenen els conductors respecte als efectes de la radiació solar ultraviolada en la seva salut visual, el 60% de la mostra estudiada afirma desconèixer els seus efectes. En aquest sentit, l’informe ha avaluat els danys oculars produïts per aquest tipus de radiacions, entre els quals destaquen les cataractes, el pterigion i la degeneració macular.
Segons les dades de l’informe, el 38% dels conductors considera que conduir amb el sol de front és una situació d’alt risc, i un 30%, aquesta situació també els provoca un alt grau de fatiga, quarta causa de mortalitat en carretera.

Les situacions de risc per enlluernament més freqüents són les produïdes per efecte del sol, augmentant el risc d’atropellament a vianants o ciclistes, col·lisió per abast, sortida de la via i pèrdua de visibilitat a la sortida d’un túnel. Quant als hàbits de protecció dels conductors, el 33% reconeix no protegir-se habitualment i un 12% mai ho ha fet.

Més informació:

http://www.race.es/seguridad-vial/campanas/vision-y-conduccion?xtmc=radiaci%C3%B3n_solar&xtcr=1

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s