Resposta de l’Àrea de comunicació de TMB quan un periodista pregunta pels sous de l’equip directiu (Any 2012)

IMG-20130603-WA008Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) continuem treballant per poder treure a la llum pública els sous de totes les persones fora de conveni (equip directiu) a les empreses de TMB.

Aquests sous estan pagats en diners públics i, per tant, han de ser transparents.

Per sol·licitar que Xavier Trias els faci públics aquí

Per saber com preparen noves retallades els que no fan públics els seus sous aquí

Sota podràs comprovar que la demanda de transparència dels sous de l’equip directiu ve de lluny:

Un periodista al febrer de 2012 preguntava per correu a TMB el nombre de nivells de l’equip directiu (603 persones fora de conveni), quantes persones hi ha per nivell i quin sou tenen per nivell.

Primera resposta de TMB al periodista:

“Les empreses de Transports Metropolitans de Barcelona, Bus i Metro, tenen una plantilla total d’uns 7.300 treballadors. D’aquests, uns 580 formen un col·lectiu de treballadors que estan fora dels convenis col·lectius. El personal fora de conveni està integrat majoritàriament per tècnics (enginyers, advocats, informàtics, …), comandaments intermitjos i administratius qualificats. Els principals dirigents de TMB són els membres del Consell de Direcció. En total, 23 persones: President, Vicepresident Executiu, Director Executiu de Presidpencia, tres Directors Generals i disset caps d’àrea de gestió. La ratio de directius en relació al conjunt de la plantilla és de 0,3%.L’únic col·lectiu que ha vist afectat el seu salari durant els últims anys per la crisi ha estat el personal fora de conveni, que ha tingut reduccions el 2010 i congelació el 2011. Els principals directius han tingut una disminució aproximadament del 25% de la seva retribució de l’any 2008. A més a més, els directius de TMB, integrants del Consell de Direcció, tot seguint el mateix criteri aplicat als alts càrrecs de l’Ajuntament de Barcelona i d’altres Administracions, no percebran l’import d’una paga extraordinària.”

El periodista insisteix i li diu que està molt bé, però que el que vol saber és quants nivells hi ha en els fora de conveni, quanta gent hi ha per nivell i quant cobra cada nivell.

Segon resposta de TMB al periodista:

“Lamentem comunicar-te que aquestes dades no són públiques, com serien les dels empleats de les administracions com la Generalitat i l’Ajuntament. Només et podem facilitar la informació que t’hem donat.”

Conclussió:

No volen fer públic quan guanyen els 603 membres de l’equip directiu, que estan fora de conveni.

Pel moment…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s