Una nova agressió a Autobusos de TMB. Això és el que volen la Direcció de TMB i Xavier Trias?

A principis d’aquesta setmana un conductor d’autobusos de TMB, M.B., va ser agredit durant la seva jornada de treball rebén un fort cop a la cara.

A la imatge pots veure l’estat en el que va quedar el conductor després de ser curat.

No és el primer ni, desgraciadament, serà l’últim que pateix una agressió treballant a l’autobús. Només en els tres primers trimestres de l’any es porten 35 judicis per incidents greus.

La diferència amb les agressions contra conductors en anys anteriors i les que es donen a partir d’aquest any està en que:

-La Direcció de Transports de Barcelona va fer fora al juny d’aquest any a un conductor que es va defensar d’una agressió. Aquest treballador encara continua acomiadat a l’espera del judici.

-L’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va contestar el passat 13 de setembre als periodistes en relació al conductor acomiadat que: “Ni en cas de defensa pròpia un servidor públic no pot pegar a un ciutadà”.

Aquests dos fets deixen a tota la plantilla de treballadors i treballadores d’autobusos de TMB totalment desprotegides enfront de qualsevol agressió.

Això és el que busca la Direcció de TMB? Això és el que busca Xavier Trias?

Resulta simptomàtic que TMB, a diferència de les notes de premsa que va realitzar contra el conductor acomiadat, no hagi realitzat cap notícia sobre aquesta agressió contra un treballador de l’empresa.

Les agressions que patim els treballadors i treballadores passen totalment desapercebudes entre l’opinió pública. Sembla que per a TMB són una mala imatge que no s’ha de donar.

També resulta simptomàtic com comandaments i sindicalistes del Comitè d’empresa negen les agressions existents o intenten minimitzar les.

Volem recordar que al juliol, gràcies a la nostra distribució als mitjans de comunicació, va sortir a la llum pública l’intent d’agressió d’un home amb un nen al braç contra un conductor del Bus Turístic. Fins que no vam informar nosaltres, la Direcció de TMB no havia dit ni mu. Pots veure el vídeo abaix.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ho vam dir al juny i ho tornem a repetir: Desgraciadament tots i totes les treballadores d’autobusos de TMB ens podem trobar en una situació complicada que derivi en una agressió.

Per aquest mateix motiu déiem i diem que no es pot permetre l’acomiadament d’un treballador que es va defensar en el seu lloc de treball.

-Exigim que la Direcció de TMB informi als mitjans de comunicació quan ocorre una agressió contra un treballador o treballadora.

-Exigim la readmissió del company Bonilla.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s