El jutjat nº2 condemna una agressió contra un conductor d’autobusos de TMB afirmant que som agents de l’autoritat

El passat 1 d’abril de 2013 sobre les 20h a la línia 27 un passatger va agafar pel coll a un altre passatger. El conductor va cridar l’atenció al primer passatger i aquest va acabar colpejant al conductor de l’autobús. Pots llegir la sentència abaix.

Aquests fets van aturar el servei que estava donant la línia 27 en aquell moment i mesos després van acabar al Jutjat nº2, que el passat 1 d’octubre va sentenciar culpable al passatger que va agredir al conductor.

És important ressenyar que la jutgessa afirma en la sentència que el conductor de l’autobús: “tiene la condición de agente de autoridad, los hechos mencionados también integran una falta de desobediencia a agentes de la autoridad”.

Aquesta dada no hauria de fer oblidar aquesta altra dada:

En els primers tres mesos d’aquest any 562 treballadors i treballadores de busos i metro de TMB han hagut de passar pels jutjats per incidents de tot tipus.

Malgrat tot això, la Direcció de TMB continua realitzant declaracions als mitjans de comunicació minimitzant la situació d’agressions, insults i incidents contra els treballadors i treballadores de l’empresa.

No només això, la Direcció de TMB acomiada a un conductor que va repel·lir una agressió d’un passatger i Xavier Trias, Alcalde de Barcelona, dóna barra lliure a que les agressions augmentin afirmant que els treballadors públics no tenim dret a la legítima defensa.

En comptes d’aquesta política empresarial, basada en l’opacitat informativa i la repressió laboral, la Direcció de TMB hauria de fer una campanya pública donant a conèixer que els treballadors i treballadores del transport públic som agents de l’autoritat i que les agressions contra aquest col·lectiu seran perseguides com a tal.

Mentre la Direcció de TMB no canvii la seva actitud, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) seguirem denunciant aquesta nefasta política empresarial.

sentenciasentencia2sentencia3.jpeg

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s