Una altra agressió a un conductor d’autobusos de TMB

10Ahir, dilluns 11 de novembre, aproximadament a les 15:30 a l’altura dels carrers Jaume Brossa i Via Trajana un conductor d’autobusos de TMB, V. B. C, que estava in itinere a punt d’entrar a la cotxera del Triangle va patir una nova agressió. En aquest cas, un tall de navalla a la cara.

Segons les fonts consultades, el conductor hauria recriminat a una furgoneta que per poc no l’atropella i d’aquesta haurien baixat vàries persones agredint-lo.

El treballador va haver de ser traslladat, acompanyat d’un CGOL, a l’Hospital del Mar per ser atès.

És important tenir en compte que tots i totes les conductores d’autobusos de TMB sortim de casa uniformats, tant si comencem o acabem el nostre servei a cotxera o al carrer.

Aquest fet és així per que els conductors i conductores no tenim ni taquilles, ni una sala per canviar se a les cotxeres. A més de que una bona part de la plantilla comença o acaba la feina al mig de la línia on li toqui conduir.

D’aquesta manera estem “obligats” a anar uniformats des de que sortim de casa fins que hi tornem, amb tot el que això comporta, agressions incloses, ja que aquesta no ha sigut la primera que succeïx mentre algun treballador o treballadora es troba in itinere.

Per tant, quan algú agredeix un conductor o conductora de TMB que va o torna de treballar és plenament conscient d’on treballa.

A més a més, aquestes agressions s’estan donant en un context molt específic:

-La Direcció de TMB va acomiadar a un conductor que va repel·lir una agressió. Aquí pots trobar la carta del company Bonilla explicant el que va succeir. S’està a l’espera del judici per l’acomiadament.

-Xavier Trias, Alcalde de Barcelona, va manifestar que un treballador públic no té dret a defensar-se d’una agressió.

La Direcció de TMB pot continuar minimitzant aquesta situació d’agressions, però en fer-ho lo únic que aconsegueix és que a cada dia que passa s’estigui incrementant el malestar entre la plantilla per aquests fets.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) reclamem una política empresarial proactiva i informativa per aturar les agressions contra els treballadors i treballadores de TMB. Exigim també la readmissió del conductor acomiadat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s