Agafen pel coll i sacsegen violentament a una conductora d’autobusos de TMB

IMG-20130807-WA011Ahir, dimarts 12 de novembre, es va tornar a viure una altra agressió a una conductora de l’empresa.

En aquest cas va ser al voltant de les 14:20 a Francesc Macià quan la treballadora, E. G. Z, va patir un accident entre l’autobús de la línia 15 i un cotxe. En baixar de l’autobús per arreglar papers amb la persona que portava el vehicle contrari aquest es va abraonar i va agafar pel coll a la conductora sacsejant la violentament.

De fet, va ser la intervenció del mateix passatge de l’autobús i de persones que passaven pel carrer les que van aturar aquesta agressió.

Finalment, va aparèixer un comandament d’autobusos de TMB, estranyament no ho va fer la Guàrdia Urbana, i es van agafar les dades del cotxe col·lisionat.

La conductora, malgrat el mal moment passat, va continuar treballant i un cop finalitzada la seva jornada de treball va anar a la mútua de l’empresa on se li va diagnosticar una contractura al coll. Després va anar a una comissaria dels Mossos a posar la denuncia corresponent. En cap cas va acompanyar-li personal d’autobusos de TMB.

Aquesta nova agressió arriba el dia després que un altre conductor d’autobusos de TMB li tallessin la cara amb una navalla.

Segons el portaveu de TMB ha afirmat que: “Es tracta de fets aïllats dignes de la nostra preocupació, però no estem davant una onada d’agressions”.

La realitat és que en 12 dies la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha pogut tenir notícia de que han trencat el nas a un conductor, posat una xeringa a la panxa a una conductora, tallat la cara a un altre conductor i agafat pel coll i sacsejat a una altra conductora. Tot això sense tenir en compte altres agressions i incidents que no hem pogut descobrir, ja que la nostra secció sindical no té representació al Comitè d’empresa i, per tant, tota la informació que rebem és la que ens arriba dels mateixos treballadors i treballadores.

No deixa de ser significatiu que el Comitè de seguretat i salut d’autobusos de TMB no faci la feina informativa que nosaltres estem realitzant. Tot indica que a la Direcció i als seus sindicats no els hi agrada la imatge de que els treballadors i treballadores de l’empresa pateixen agressions i, per això, resten silenciosos sobre tots aquests casos.

Per últim, tenim molt clar que si alguna d’aquestes agressions l’hagués sofert el portaveu de TMB no es quedaria només amb el cinisme de la “preocupació” i segur que la Direcció començaria a posar solucions a aquest tema.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s