A qui representava José Luis Moure dintre de TMB?

401007_131519280382238_1753885343_nEl passat 23 de novembre la Coordinadora Obrera Sindical (COS) informàvem dels dos membres de CCOO i UGT que hi havia al Consell d’administració de TMB.

José Luis Moure (CCOO), a l’esquerra a la foto, i José Chito (UGT), dos sindicalistes, alliberats a temps complert des de fa anys, que mai han informat a la plantilla d’autobusos sobre l’estat de comptes de l’empresa, els sous de l’equip directiu o les questions que es tracten a les reunions del Consell d’administració.

En el cas de CCOO, José Luis Moure, fins i tot va deixar d’assistir a una reunió cedint el seu vot a l’anterior Presidenta de TMB, Assumpta Escarp. Demostrant d’aquesta manera la similitud de criteris amb la Direcció de llavors.

Moure portava, com a mínim, des de 2007 al Consell d’administració de TMB com a conseller per part de CCOO. Ho pots veure en l’informe del Registre Mercantil de l’any 2012: TRANSPORTS_DE_BARCELONA_SA_2012-09-04T10-04-42 Copy

A la vegada Moure era la persona alliberada sindicalment a autobusos de TMB per la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO. El motiu era ser Secretaria General d’aquesta federació de CCOO.

Resulta curiós que fa pocs dies, un cop la COS vam publicar al nostre últim butlletí informació sobre José Luis Moure, la Direcció de TMB ha tret de la seva pàgina web a Moure com a representant de CCOO al Consell d’administració.

Amb les preses per canviar la informació, la Direcció de TMB ha introduit malament el cognom del nou representant de CCOO al Consell d’administració, Manel Fajes. A la dreta a la foto.

Aquests canvis repentins a TMB tenen una raó de ser: José Luis Moure fa un any que ja no és Secretari General de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO.

De fet, no té cap càrrec a la Federació  de CCOO segons la seva web i, per tant, la Direcció de TMB o CCOO haurien d’explicar per que, havent sortit del Consell d’administració i del càrrec a la Federació de CCOO, continua sense tornar al seu lloc de treball a la cotxera del Triangle.

En aquest enllaç pots veure el relleu de Moure per Manuel Fages el passat desembre de 2012.

Si bé a la notícia del relleu a CCOO es parla d’abraçades i aplaudiments per Moure, la realitat segons les nostres fonts no va resultar tan agradable.

Mesos abans CCOO de Tarragona, Ponent i Figueres denunciaven que:

” Desde la Sección sindical de CCOO de Tarragona y apoyados por las secciones sindicales de Ponent y Figueras denunciamos lo que a nuestro entender era una trama de corrupción en la cual intervenían el Sr. JULIAN AGUIRRE, secretario de formación del area FSC, y JOSE LUIS MOURE FIGUEIRAS, secretario general de la FSC de Cataluña.

La formación dentro de nuestra área era un cúmulo constante de problemas. Los afiliados se quejaban de la calidad, de no tener respuestas de los tutores, de lo complicado de la inscripción, etc. este malestar provocó que desde la Agrupació de Personal Penitenciari pidiesese nos diesen respuestas, nadie decia nada, hasta que descubrimos que la formación estaba vinculada directamentea personas del sindicato. Habían creado una empresa paralela (AULA ACTIVA) de formación a la cual desviavan todos los planes formativos de las áreas de transportes y pública. Mucho dinero y muchos clientes, y todo sin arriesgar nada. Los clientes nosotros, los trabajadores ; el dinero, el nuestro que cotizamos ; los beneficios para ellos y dejando sin recursos al sindicato.

Lo más grave es que, al parecer en Barcelona, todo el mundo sabía la existencia de esta trama y nadie decia nada.”

En aquest arxiu pots trobar l’informe sobre AULA ACTIVAinforme-final-aulaactiva Copy

La resta de documentació ens la pots demanar a tb@sindicatcos.cat

Després de que, des de diverses fonts s’hagin contrastat les dades mencionades, a la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ens queden vàries preguntes a realitzar:

A qui representava en el Consell d’administració de TMB José Luis Moure quan ja no tenia càrrec a la Federació de CCOO?

Per què José Luis Moure, sense càrrec a la Federació de CCOO, no torna al seu lloc de treball com a mecànic de la cotxera de Triangle de TMB?

Què en sap de tot plegat la Direcció de TMB?

Per què CCOO no ha informat mai de res a la plantilla d’autobusos de TMB?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s