CGT/PSA haurien de donar explicacions en relació als rebaixos del Pla de pensions

hoja 136 fotoEl 3 de febrer de 2012, després de les darreres Eleccions dels representants dels treballadors i treballadores al Pla de Pensions, es reunia la nova Comissió de Control.

Recordem que es venia de 4 anys d’una Comissió del Pla de pensions on la plantilla estava representada pels sindicalistes de CCOO (Barrios) i UGT (Urbano). Els dos sindicalistes de CCOO i UGT es van rebaixar 6 dies a la setmana cada un per no haver de trepitjar mai el seu lloc de treball i així van estar durant tot el mandat.

Un cop va guanyar ACTUB, CGT i PSA, en la primera reunió de la nova Comissió de Control del Pla de pensions es va acordar que els rebaixos sindicals per mantenir la presencia a l’Oficina Tècnica del Pla de pensions serien de 4 dies d’alliberament per CGT (Modesto) i 3 dies d’alliberament per ACTUB (RoS).

Pots veure l’acta de la reunió aquí, és el punt 5.B.: ACTA_CCTB_N116_3Feb2012 Copy

Per tant, es reduia dels 12 dies d’alliberament setmanal que sumaven Barrios i Urbano a 7 dies que sumaven Modesto i Ros.

Sorprenentment, des de fa ja bastants mesos, a part de Modesto i Ros van començar a estar alliberats sindical i setmanalment pel Pla de pensions De Amo (2 dies) i Gil (1 dia), tots dos de PSA.

Aquests alliberaments no estaven acordats enlloc i, segons les nostres fonts, van anar creant malestar entre ACTUB i CGT/PSA fins al punt que els primer van provar de buscar un acord amb els segons i plantegen reduir els rebaixos sindicals i setmanals d’aquesta manera: 2 dies per CGT, 2 dies per ACTUB i 2 dies per PSA.

A l’última reunió de la Comissió del Pla de pensions CGT i PSA no van acceptar la proposta d’ACTUB, que es va reduir un dia, i els rebaixos sindicals setmanals han quedat de la següent manera: 4 dies per Modesto (CGT), 2 dies per Ros (ACTUB), 2 dies per De Amo (PSA) i 1 dia per Gil (PSA).

A la imatge pots veure els punts amb els quals es van presentar conjuntament ACTUB, CGT i PSA.

A part de que no han informat regularment a la plantilla i que han pres decisions al Pla de pensions sense consultar als treballadors i treballadores, tampoc han complert en el tema del rebaixos sindicals. Trist, molt trist.

CGT i PSA haurien de donar explicacions a la plantilla sobre aquest aprofitament sindical dels rebaixos, una pràctica molt criticada en el passat i que, tot indica, han incorporat a la seva manera d’actuar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s