CGT/PSA formalitzen els seus 7 dies de rebaix setmanal al Pla de pensions

hoja 136 fotoEl passat 3 de desembre, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) feia pública la situació dels rebaixos sindicals al Pla de pensions per part de CGT/PSA.

A l’acta del 3 de febrer de 2012 es va aprovar que per mantenir la presencia a l’Oficina Tècnica del Pla de pensions hi hauria setmanalment 4 dies d’alliberament per CGT (Modesto) i 3 dies d’alliberament per ACTUB (Ros). Pots veure l’acta aquí: ACTA_CCTB_N116_3Feb2012 Copy

La realitat diferia amb aquesta acta i als 7 dies de rebaix abans mencionats es sumaven 3 dies de rebaix sindical setmanal per PSA (2 De Amo i 1 Gil) no indicats enlloc de les actes.

Aquesta situació va crear malestar entre ACTUB i CGT/PSA i els primer van proposar reduir a 2 dies de rebaix setmanal per cada secció sindical. CGT/PSA ho van rebutjar i ACTUB va passar de 3 a 2.

Suposem que per la nostra petició de que CGT/PSA haurien de donar explicacions per aquest augment dels rebaixos sindicals no formalitzat enlloc, Nico, afiliat de CGT, ens responia a mitjans d’aquest mes a través del seu butlletí Utopia amb una informació que nosaltres ja havíem donat (els 3 dies de rebaix per PSA), però sense respondre per que no sortien en cap acta del Pla de pensions aquests rebaixos setmanals.

Finalment ha sortit l’acta nº135 on en el seu punt 5 es formalitza la nova situació setmanal de rebaixos: 4 dies (Modesto, CGT), 2 dies (Ros, ACTUB), 2 dies (De Amo, PSA) i 1 dia (Gil, PSA). Aquí l’acta: ACTA_CCTB_N135_20NOV.2013

Ara sí que CGT/PSA poden dir que està en una Acta els rebaixos setmanals de PSA, el que no poden dir és que compleixen amb el que van prometre a les eleccions: “Renunciar a las liberaciones permanentes”. Des de l’inici sempre han sigut els mateixos els que han estat rebaixats. Pots veure les diferents promeses incomplertes a la imatge.

A més a més, els i les treballadores que han visitat l’oficina del Pla de pensions al Triangle saben perfectament que 4 persones (amb 9 dies de rebaixos setmanals actuals, 10 abans) són totalment innecessàries. Ho saben ells i ho sap tothom.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s