Neix la Plataforma Prou Agressions (PPA)

IMG-20131220-WA001Els treballadors de TMB que estem de cara al públic som el blanc de les ires dels usuaris promogudes per la mala gestió que la Direcció de TMB està realitzant en les línies d’autobusos. Estem patint modificacions importants en les nostres línies de busos amb l’entrada en vigor de la xarxa bus i la modificació i supressió de les línies actuals amb una descoordinació per part dels diferents ens que haurien de dur-les a terme (Ajuntament, TMB, parades i senyals, etc.) i l’única fi dels quals és una retallada del servei que es presta a la ciutadania. Aquestes modificacions inclouen de manera subtil, per part de la Direcció de TMB, unes condicions de treball més estressants per al conductor, uns horaris ajustats o totalment desfasats, falta de descans en els finals per poder fer les nostres necessitats i unes freqüències de pas dispars.

La mala gestió no només afecta els nous canvis de línies, sinó que és habitual la supressió de servei i canvis d’horaris en diverses línies en dies normals per falta de personal, que s’està produint per la falta de contractació, ja que de tots és sabut que portem diversos anys sense incorporar treballadors en la plantilla de conductors. Això comporta d’una banda l’incompliment de les freqüències de pas dels autobusos amb el consegüent empipament del passatge i per una altra que en les cotxeres deneguin la majoria de les peticions de festes per falta de personal amb el consegüent perjudici per al treballador. Si a tot això sumem la campanya de desprestigi que venim patint per part de la Direcció de TMB i de l’Ajuntament de Barcelona, amb les desafortunades paraules del seu alcalde on ens deixava indefensos davant qualsevol agressió, i la falta d’interès de la nostra Direcció sobre el tema de les agressions, hem de tenir ben present que la Direcció en la majoria dels casos oculta que aquestes es produeixen i no posa remei per evitar que ens agredeixin.

IMG-20131215-WA005Tot l’esmentat anteriorment ens posa en una situació d’indefensió davant un passatge cada vegada més enfadat pel mal servei prestat i això ha provocat l’augment de les agressions. I no hem d’oblidar que gràcies a la Direcció amb l’acomiadament de Bonilla el missatge que se li ha donat a la ciutadania és “si el conductor es defensa davant una agressió l’acomiadem” animant així al fet que es produeixin encara més agressions.

Per tot això en la reunió celebrada el passat dia 14 de desembre per diversos treballadors de TMB conscienciats que s’ha de fer alguna cosa sobre aquest tema i no poden quedar impunes les persones que agredeixen i s’ha d’evitar que es produeixin agressions es crea la Plataforma Prou Agressions (PPA). La seva funció serà coordinar un front comú per aportar idees, mobilitzar i dur a terme totes les accions necessàries per evitar que es produeixin agressions en el nostre entorn laboral. En aquesta reunió els sindicats ACTUB, COS i el corrent d’opinió Bescanvi Sindical es van comprometre a aportar els mitjans necessaris d’infraestructura i personal per a la realització de les accions necessàries. No comptem amb que UGT, CCOO i SIT col·laborin sobre aquest tema i esperem la resposta de CGT-PSA. Les organitzacions sindicals seran benvingudes però la idea és que la Plataforma Prou Agressions s’organitzi per assemblees, sense tenir en compte sigles, sinó que sigui el treballador qui decideixi lliurement les accions a prendre en un front comú unit i sòlid que lluiti contra la indefensió que en aquests moments estem patint.

PROU AGRESSIONS, BONILLA READMISSIÓ!

web: http://plataformaprouagressions.wordpress.com

email: plataformaprouagressions@gmail.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s