Xavier Trias contesta a la petició de saber els sous dels 603 membres de l’equip directiu de TMB amb mitges veritats

cubellEl passat 20 d’octubre la Coordinadora Obrera Sindical demanàvem a Xavier Trias, Alcalde convergent de Barcelona, poder saber els sous de l’equip directiu de TMB (603 persones fora de conveni). Quasi dos mesos després ens ha contestat. Bé, ell no ha sigut, ha estat el seu equip comunicatiu, que per alguna cosa cobra un sou.

I com sempre fan, ho han fet amb mitges veritats. Analitzem’ho…

Aquesta és la resposta i en negreta el que s’oblida de dir l’equip de comunicació de Xavier Trias:

“Actualment, estem passant per moments econòmics complexos que demanen que des dels poders públics actuem amb total responsabilitat. Des del Govern municipal som molt conscients que els recursos públics han de ser
tractats amb el màxim rigor possible i per això hi destinem tots els nostres esforços.”

Ens encanta el seu autobombo. Aquesta manera de dir que fan tot el millor pel poble. De tant mentir fins i tot s’ho creuen. Però clar no deixa de ser sorprenent que Xavier Trias digui això tenint en compte el malbaratament de diner públic que realitza a TMB. Aquí pots llegir el dossier sobre la querella criminal interposada per la CUP de Barcelona i la COS d’autobusos de TMB contra el President i el Vicepresident d’aquesta empresa i la seva política empresarial.

En concret podem parlar de malbaratament de diner públic a TMB mitjançant una Direcció totalment unflada, integrada per polítics del PSC posats a dit, amb despeses totalment innecessàries per una qüestió d’imatge i despilfarrament de recursos per reprimir les protestes dels treballadors de Bus i Metro.

“Com saben, Transports Metropolitans de Barcelona compta amb una plantilla de 7.069 persones. D’aquestes, hi ha 25 professionals, no 603 com esmenten a la seva petició, que desenvolupen responsabilitats i funcions directives diverses i que formen part del Consell de Direcció. El seu salari brut mig aproximat és de 100.000 euros l’any, com queda reflectit en aquest document publicat recentment:
http://www.tmb.cat/ca/c/document_library/get_file?uuid=e5e95cab-7ebc-4ca9-9f04-6f2f39ab701d&groupId=10168

En realitat, 603 són les persones que s’anomenaven membres de l’equip directiu fins no fa massa. Ara els hi fa vergonya. Ja se sap és força vergonyós tenir tanta gent amb contractes individuals. De fet, al document de TMB parla d’un 8% fora de conveni. Vaja, igual són aquests els 603 no? 

Totes aquestes persones estan fora de conveni col·lectiu i, per tant, el seu sou és totalment opac. Mentrestant el sou de tots els empleats i empleades dintre de conveni col·lectiu es pot veure aquí, amb tot luxe de detalls.

Si Xavier Trias i TMB s’han dignat a fer aquest document és per que des de fa anys els treballadors i els periodistes han sol·licitat aquesta informació sense resposta. Apart de que la CUP també ho ha sol·licitat al Parlament de Catalunya. Igual això té força a veure no?

Ara TMB publica aquest document on no especifica els sous i dóna un ample marge per no concretar les quantitats, ni detallar els conceptes, com sí es poden veure en els sous dels que estem dintre de conveni col·lectiu. Estrany, no? Per qui vol mantenir l’opacitat la millor manera és fer creure que ja ha fet pública una informació que continua amagada.

Es pot comprovar que el document de TMB és totalment manipulable en veure quan diu que guanya un conductor d’autobús (36.541€) i la diferència real de la nòmina d’aquest (31.947), que pots trobar aquí.  Total: 4.594€ que no apareixen a la nòmina d’un conductor, però si al document de TMB.

Ja se sap, es poden fer meravelles amb els números. I si al conductor li posen de més, per que no posar-li de menys a un Directiu oi?

“Estic convençut que tots i cadascun dels treballadors que conformen la plantilla de TMB desenvolupen la seva feina de la millor manera possible i els encoratjo a seguir-ho fent per prestar un servei de qualitat i que estigui a l’alçada de les expectatives i necessitats dels usuaris.”

Aquí tenim una mica més del cinisme típic i tòpic del polític professional. I Xavier Trias, que porta anys i panys xupant de l’erari públic com a polític en sap molt. Com a mínim des de l’any 1988.

La realitat és que les plantilles de Bus i Metro de TMB que realitzen la seva feina el millor que poden i saben no obliden la congelació salarial imposada gràcies a la Direcció de TMB i als Comitès d’empresa, plagats de sindicalistes professionals, que no saben el que és anar al seu lloc de treball, endollen a familiars i amics a les diferents empreses i tenen hores sindicals il·legals, entre altres moltes coses.

Per cert, senyor Trias, la gent pobre d’aquesta ciutat tampoc oblida la pujada de les tarifes del Transport Públic. Recorda quan estava a l’oposició i criticava al PSC per fer el mateix que fa vostè avui? Quins temps aquells veritat?. Aquí li posem el vídeo per si s’ha oblidat. També li adjuntem el que cobra com Alcalde i algunes de les seves dietes, que vostè va trobar “normals”. Li explica a la gent que no li arriba per pagar el Transport Públic si li sembla igual…

Aquí uns vídeos per veure la cara menys “amable” de TMB. La que mai surt als publireportatges de La Vanguardia i El Periódico:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s