Els 3 màxims responsables de l’augment de tarifes al Transport Públic

foto_vilaEl passat mes de desembre l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va anunciar el nou augment de tarifes del Transport Públic. Un cop més el preu del bus, metro, ferrocarril i tramvia tornaven a superar de llarg l’IPC.

Diferents protestes i comunicats denunciaven aquest nou cop a l’economia de la majoria de persones que utilitzen el Transport Públic.

De moment, l’ATM ha fet oïdes sordes a la petició de retirar aquest augment. Veurem que passa en les setmanes vinents…

Qui mana a l’ATM?

El President de l’ATM es diu Santiago Vila i Vicente (CiU). Molts i moltes el coneixereu per què també ostenta el càrrec de Conseller de Territori i Sostenibilitat. Per aquest càrrec s’enduu a casa: 103.176,38€.

A la foto el pots veure. Veritat que sembla que mai hagi trencat un plat? Doncs és el mateix que ens diu que hem de ser austers…i això que no hem parlat de les altres retribucions que ell percep.

Pleno-en-el-Ayuntamiento-de-Ba_54378077598_51351706917_600_226El Vicepresident primer de l’ATM es diu Joaquim Forn i Chiariello (CiU). Us sona veritat? Correcte. És el Primer tinent d’Alcalde de Barcelona i President de TMB, entre altres moltes coses. Només per estar a l’Ajuntament s’enduu a casa: 98.192 €. També és conegut per les seves llàgrimes de cocodril quan diu que li sap greu pujar el Transport Públic però que s’han de fer esforços.

També pots veure la seva cara de bon minyó a la foto. És el que parla amb l’altre gran auster, Xavier Trias. Nosaltres li tenim especial carinyo per que és el nostre “Presi” i ens va dir que no hi hauria retallada de servei de busos, ni retallada de conveni col·lectiu. No va complir cap de les seves dues promeses. Un crack vamos…

capcaleraPer últim tenim al Vicepresident segon de l’ATM que es diu Antoni Poveda i Zapata (PSC). També conegut pel seu càrrec com Alcalde de Sant Joan Despí i conegut per dir a la web del seu partit que el seu lema és: “Davant la vida, penso que cal ser positiu i lluitador”. Lo de lluitador sembla ser que no s’ha adonat que està al costat equivocat de la barricada.

Per cert, no hem pogut trobar a la web de l’Ajuntament quin sou té. Ja li anirem demanant i explicant això de la lluita que vol dir…També posem la foto, on per cert, s’ha marcat una pose i un fons molt d’intelectual progre. Estil PSC.

Com podem veure els 3 màxims responsables de l’ATM no passen gana, ni tenen problemes de trobar llocs de feina. Però si no heu tingut prou i voleu veure com se les gasten (en concret, com es gasten els nostres diners públics), podeu mirar a sota, sous, retribucions i dietes d’alts càrrecs, assesors i consellers de l’ATM.

-2013_retribucions_tes(1)

-sousatm

-tes_dietes(1)

Aquí un parell d’articles sobre el tema:

El País

El País (II)

Després d’això entendreu millor per què quan als companys i companyes de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) escoltem aquests personatges parlar de la necessitat d’austeritat ens entre el riure fluix o una mala llet poc beneficiosa per a la salud.

Segons ens han fet arribar els nostres contactes en Poveda del PSC està emprenyat per què nosaltres el posem en el mateix sac que a Vila i Forn. I ell, recordem-ho és un lluitador. En concret ens ha fet arribar que ell es va abstenir a la votació de l’augment de tarifes del Transport Públic.

Segons font periodístiques, la cosa va anar així: No hi va haver cap vot en contra al Consell d’administració de l’ATM a l’augment de preus del Transport Públic. Alguns del PSC es van abstenir, entre ells Poveda, i l’Alcalde d’ICV d’El Prat de Llobregat no va assistir a la reunió.

Com es pot veure, les forces vives de l’esquerra institucional (PSC i ICV) van lluitar denonadament contra l’augment del preu del Transport Públic, però finalment van ser derrotades. Gràcies per tot Poveda i resta del PSC, però en comptes d’unes abstencions hauriem valorar molt millor uns quants vots en contra. Ja se sap, demanem lo impossible.

Bromes a part, la sociovergència es torna a aliar per robar als més pobres a costa del bitllet del Transport Públic. Després diran que estan per la promoció del Transport Públic i alguns encara els creuran.

A sota cartells de la mobilització contra l’augment el vinent dijous 9 de gener. No faltis!

1538929_669849799723106_1952959259_n994687_630212857013779_1853920926_n1002032_688136891231770_519787520_n

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s