Agressions: Què fa l’empresa?

IMG-20131220-WA001I en el 2014 també segueixen les agressions, també ens segueixen escalfant…

El company Ortega és agredit treballant en la línia 50 en la Gran Via amb Villarroel després d’una discussió de tràfic divendres passat 3 de gener.

Tant de bo poguéssim dir que serà l’única de l’any. Però tots sabem que no serà així. Cada any es produeixen un munt d’agressions, les que arriben a tractar-se i conèixer-se no són la totalitat de les quals es produeixen. La Direcció i els seus “secuaces” (algunes corretges de transmissió) ja s’encarreguen que fets considerats agressions no arribin a les estadístiques oficials.

La informació que arriba a la plantilla està esbiaixada, i les dades queden dins de la burocràcia de la Direció i el Comitè de Seguretat i Salut.

La nefasta i inflada Direcció de TB ens ven la moto que amb el famós protocol tenim bastant. Un protocol del que “alardean” perquè l’hi demanen en altres explotacions de transport públic pel seu caràcter exemplar com han venut i s’han vanagloriat en els mitjans de comunicació quan el conflicte ha portat a realitzar alguna aturada.

Està clar que el protocol no ajuda a evitar l’agressió. Únicament especifica que s’ha de fer quan t’han agredit. També és habitual comprovar que el protocol ha fallat en moltes ocasions, principalment perquè no va cap representant de l’empresa als judicis. En ocasions fallava l’assistència sanitària o acompanyar a l’agredit o agredida durant la visita al metge o a l’advocat…

Arran del cas Bonilla es va establir una nova comissió contra les agressions. El gran avanç venut des dels sindicats de l’empresa. Poques vegades s’han reunit, i com han informat sembla una aixecada de camisa, ja que el que fan és fer estadístiques de l’horari de les agressions, quin dia són, tipus de línia, etc. Ara volen ficar fins a la reincidència a ser agredit. Aquestes coses ja es feien i deien fa més de quatre anys. ENS PRENEN EL PÈL. El que pretenen és crear una cortina de fum perquè estiguem distrets, pensant que ens oblidarem del que realment passa. Estem desprotegits davant els energúmens que hi ha per aquí solts i la Direcció no fa, ni vol fer gens…

En temps, quan el Comitè d’empresa estava conformat per altres membres mes combatius, la reacció era clara. L’endemà es tallava la línia on s’havia produït. S’escenificava el problema i els mitjans de comunicació informaven sobre el tema. Fruit d’això va ser la regulació de les agressions per un protocol i el seu seguiment. També les reunions urgents sobre les agressions.

Per part de la Direcció tenim exemples clars que malgrat els seus estudis no s’ha fet res. Podem donar exemples: L’any 2006 alguns treballadors es van sotmetre a un estudi sobre el cortisol (una hormona esteroidea, o glucocorticoide, que s’allibera com a resposta a l’estrès) sent els límits de referència entre 0,1 i 0,4. Tenim dades de companys que cuadruplican aquestes quantitats (1,65). I, què es va fer des de la nefasta Direcció? RES.

L’any 2009, com es va dir a Radiorosko, es va realitzar un informe sobre els danys a la salut en els conductors de TB, dirigit per Marta Espinós i tutorat per Miquel Mira (capitostes dels serveis mèdics i de Prevenció de TB). En l’es establia que els problemes de salut mental estaven creixent greument entre els conductors i conductores, sent el principal l’estrès, que provocava perduda de somni, problemes amb la família i agressivitat. Fins a en 161 casos s’havien produït “rampells violents”.

El propi informe reconeix que hi ha quatre vegades més agressions en els empleats del transport públic que en altres treballs de cara al públic. I que els conductors i conductores de TB tenim cada vegada més augmentada la sensació de que podem ser agredits en el lloc de treball o en anar a treballar.

Les conclusions d’aquest informe deien que la Direcció havia de realitzar totes les mesures possibles per evitar les situacions d’estrès, i en cas de no poder evitar-se, s’havia de FORMAR als treballadors per saber portar aquestes situacions.

Han fet alguna cosa sobre el tema? RES. Heu fet algun curset d’aquest tipus en els últims temps? NO. Sabem portar millor aquestes situacions? NO

Al contrari, la nefasta i inflada Direcció de TB no solament no fa res per evitar un estrès que pot causar agressivitat, sinó que provoca, amb les seves decisions, que tinguem més. Ens trobem amb una important retallada del servei prestat a la ciutadania, els horaris són impossibles de complir, la major part de l’any no poden arreglar-te el teu calendari laboral, no hi ha contractacions, et canvien de sistema de descansos incomplint les normes pels sants collons d’un jefecillo, augmenten el preu del bitllet molt per sobre dels índexs, estem gestionats per incompetents, falten lavabos, et controlen el temps que trigues a anar al bany, et fan parar enmig de la línia amb passatge a bord per recuperar dos minuts, etc.

Ens amenacen amb les càmeres de vídeo en el cotxe per controlar-nos més encara. Instal·lació que val un pastón, més alguna comissió que corri per aquí. Solament servirien per sortir en Youtube quan siguem agredits. Una càmera no impedeix una agressió, per molt que ens vulguin convèncer.

Tot això ens provoca més estrès. En contra dels seus estudis, es dediquen a promocionar l’estrès no a minimitzar-ho. I per descomptat, no ens ajuden a saber portar-ho com recomanen. Al contrari, la Direcció de TB també ens agredeix. Hi ha més tipus d’agressions que les físiques. Precarizar nostres condicions laborals també és una agressió als treballadors i treballadores.

Impedir que ens puguem defensar, perquè ens poden tirar al carrer, és un altre dels exemples de les draconianes condicions laborals al fet que ens volen portar.

Per això ha sorgit la Plataforma Prou Agressions, per evitar tot tipus d’agressions, tant les físiques dels energúmens que hi ha per aquí fora, com les morals que ens vol causar la nefasta, engreixada, funesta, ineficaç, inoperant, inflada, inflada i exagerada Direcció de TB.

Per tot aquell i aquella que vulgui participar amb nosaltres, sapigueu que ens reunim periòdicament.

Escriu a plataformaprouagressions@gmail.com, per rebre la informació.

Així mateix pots veure el següent blog: http://plataformaprouagressions.wordpress.com/

La propera reunió serà aquest dissabte 11 de gener a les 18:30 hores en el Casal Popular de Nou Barris, Passeig Urrutia 125, baixos.

DEFENSA’T DE TOTES LES AGRESSIONS.
BONILLA READMISSIÓ, DIRECTIVA DIMISSIÓ

Si t’agredeixen o has estat agredit física o verbalment fes-nos arribar un email al nostre correu:
plataformaprouagressions@gmail.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s