Bescanvi Sindical i la COS denunciem la desaparició de la Garantia Temps de Presència

bsÚltimament moltes coses han canviat a Transports de Barcelona (TB). A pitjor, per cert. Els antics sindicats combatius ja no ho son com abans i la Direcció fa el que li rota i els treballadors i treballadores acostumades a que siguin uns altres els que els hi solucionin els problemes hem  sigut incapaços de reaccionar.

Els sindicalistes preocupats per la cadira diran que tal i com esta la situació general del país ens podem donar per satisfets i que han aconseguit el mal menor. Però s’ha de dir que amb aquests pensaments sempre anirem a la baixa.

cosLa plantilla hauríem de lluitar per no perdre res del que es nostre i tants sacrificis ens ha costat, ja siguin econòmics, laborals  o familiars. També matissar que alguns els hi ha costat més sacrificis que a uns altres, que tenen com a norma de vida la insolidaritat, l’egoisme i l’esquirolatge permanent i després tenen la poca vergonya de queixar-se de tot.

Les dos decepcions més grans en els últims temps han estat la falta de solidaritat amb els companys Andreu de Cabo i Antonio Bonilla, els quals se’ls ha deixat a la seva sort per quasi la totalitat de la plantilla.

En el primer cas ha sigut gràcies a una sentencia favorable que s’ha aconseguit la seva readmissió  i en el segon cas estem a l’espera de que es produeixi el judici, sense cap altre pressió real per la seva readmissió.

Buscarem mil excuses per no moure’ns però el que està passant amb la manca de reacció de la plantilla és INTOLERABLE. L’única força dels treballadors i treballadores es la unió i la mobilització, la Direcció té en general els recursos econòmics i les lleis de la seva banda.

Un grup de treballadors farts d’aquesta situació ens hem autoorganitzat i hem començat a donar petits passos. Volem recuperar tot allò que hem perdut gràcies a la deixadesa col·lectiva i amb l’ajuda inestimable dels sindicats del Comitè d’Empresa.

Un dels passos que hem donat en aquesta direcció és la presentació a finals de juliol de 2013 d’una denuncia a nivell individual presentada amb noms i cognoms per més d’una trentena de conductors i conductores  per recuperar allò que el març de 2010 vam deixar de veure reflectit a les nostres nòmines, que no és un altre que la Garantia Temps de Presència (GTP). És hora de donar la cara i que no la donin uns altres en el nostre nom.

En el conveni col·lectiu vigent, firmat per tots els sindicats del Comitè d’empresa,  no diu que desaparegui.

Han fet alguna cosa els sindicats del Comitè d’empresa per recuperar aquest concepte? NO.

Estan d’acord els sindicats del Comitè d’empresa en que la GTP hagi desaparegut? Veurem.

Els sindicats del Comitè d’empresa pensen que és just que la Direcció de l’empresa decideixi unilateralment treure’ns un concepte de la nostra retallada nòmina? Està per veure també.

Pensen fer alguna cosa els sindicats del Comitè d’empresa al respecte? A part de posar entrebancs, ho dubtem.

També hem tingut una altra gran pèrdua econòmica, gràcies al pactisme dels sindicats, com ha estat la no pujada a taules dels endarreriments.

Esperem i desitgem que aquesta vegada els sindicats del Comitè d’empresa no es tornin a posicionar del costat de la Direcció sinó al seu lloc natural pel qual van ser creats, que no és un altre que el dels treballadors i treballadores.

Amb aquesta denuncia el que volem demostrar es que si els treballadors i treballadores ens autoorganitzem i lluitem hi ha la possibilitat d’un futur millor en canvi si deixem el nostre futur en mans de tercers NO TINDREM FUTUR.

Tothom que es vulgui sumar a aquesta denuncia ho pot fer, a títol individual, com afiliat si el seu sindicat posa una denuncia en relació a la GTP. Així que afiliats i afiliades de tots els sindicats del Comitè d’empresa ja sabeu que heu d’exigir.

Si el teu sindicat no posa la denuncia ho pots fer a títol individual pagant una part de la denuncia, tal i com hem fet cadascun dels que pel moment hem denunciat.

Pots contactar amb nosaltres escrivint-nos a:

bescanvisindical@gmail.com

tb@sindicatcos.cat

Podria haver segona part del tema entrepà, veurem qui surt i qui no surt a la foto. Després que ningú no digui que no se l’ha avisat.

El CEMAC de la denuncia es celebrarà el 17 de gener de 2014 a les 08:36 a la sala núm.5, planta 1a. del carrer Albareda.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s