Preocupants tics masclistes de la CGT/PSA d’autobusos de TMB

utopia108_Página_1El passat octubre la secció sindical CGT/PSA publicava el seu butlletí “Utopia” i a la portada apareixia una dona despullada sense tenir cap relació amb l’article publicat. Pots veure a la imatge la portada.

Molts treballadors i treballadores d’autobusos ens vam quedar sorpresos per aquesta imatge i des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) vam demanar a CGT/PSA si ens podien donar una explicació sobre els motius d’aquesta imatge. Pots veure a la imatge la piulada on demanàvem alguna explicació al per què d’aquesta fotografia.

La resposta va ser el silenci. No sabem si hauran contestat als col·lectius feministes que els hi van preguntar també.

En qualsevol cas, a dia d’avui, seguim sense saber a que venia posar una dona despullada amb un text dintre per nosaltres incomprensible.

Desgraciadament, el que semblava un cas aïllat de masclisme potser no ho és tant.

El passat 9 de gener Carlos Garcia, delegat per CGT al Comitè d’empresa d’autobusos de TMB i secretari d’Acció sindical de la CGT de Catalunya va anar una mica més lluny.

twitterParticipant en una tertúlia del programa “La tribu” de Catalunya ràdio Carlos Garcia va afirmar a la pregunta del locutor sobre quin era el col·lectiu que pitjor conduïa amb una resposta que va definir com a “políticament incorrecta” per assenyalar a les dones.

El programa anava sobre treballar al volant i a la taula de la ràdio hi havia un taxista, una camionera i ell com a conductor d’autobús.

Quan Carlos Garcia va afirmar “que les dones bones conductores són molt bones conductores” però que “en general quan hi ha alguna cosa estranya i mires és una dona”, la dona que treballa de camionera va exclamar: “ja hi som!”.

Aquí pots trobar el programa complet. (Pots escoltar-ho al minut 23’43”)

Després d’afirmar que les dones són el pitjor col·lectiu en la conducció va remarcar que era “la veritat”.

I la pregunta és, exactament, quina “veritat”?

Va presentar un estudi científic Carlos García per afirmar això? No.

Va mostrar alguna estadística Carlos Garcia que avali la seva tesi? Tampoc.

La “seva veritat” és el prejudici típic i tòpic d’un masclista. I, com a mínim, el que hauria de fer és demanar disculpes per alimentar idees masclistes com aquesta.

Suposem que conscient de la ximpleria masclista que acabava de dir va assenyalar després que totes les dones que condueixen a autobusos de TMB són boníssimes conductores.

Ja se sap, els prejudicis es cauen a terra quan els contrastes amb la realitat més propera.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s