TMB torna a incomplir la higienització dels autobusos. La COS torna a denunciar

ins5El passat 18 de setembre de 2013 la Coordinadora Obrera Sindical (COS) va presentar denuncia a Inspecció de treball en relació a la manca d’higienització dels autobusos de TMB.

En concret es denunciava que des del mes d’abril de 2013 s’havien deixat de realitzar els tractaments.

Aquests tractaments es realitzaven mensualment tal com s’indica en el formulari omplert un cop finalitzat el tractament.

La COS exigia llavors la immediata represa dels tractaments d’higienització i el seu tractament mensual.

ins6Tres dies després de posar la denuncia a Inspecció de treball la Direcció d’autobusos de TMB posava en marxa la higienització d’alguns autobusos.

El passat 30 d’octubre de 2013 Inspecció de treball citava a la Direcció i a la COS per tractar del tema de la higienització.

En aquesta reunió la representant de la Direcció va afirmar que els tractaments d’higienització no s’havien deixat de realitzar cap mes, tan sols que no hi havia formularis adhesius on s’indicava. Afegint que des del 21 de setembre ja es tornaven a tenir aquests formularis adhesius i que ara aquests treballs d’higienització es realitzarien en els busos regulars cada dos mesos i en els busos turístics cada mes.

Per la seva part, el company de la COS va ratificar que, efectivament, a finals d’octubre i novembre es van realitzar els treballs d’higienització i es van col·locar els formularis adhesius que així ho corroboren. Alhora va comentar que l’excusa del fet que no hi havia adhesius com deia la Direcció no se la creia ningú.

De fet, va explicar com un Cap de la cotxera Pablo Díez s’havia inventat una fulla amb el logo de TMB per intentar fer creure que sí que s’havien realitzat les tasques d’higienització quan no era cert.

Passats dos mesos d’aquesta reunió, la Direcció ha tornat a incomplir el temps que la mateixa Direcció va donar per realitzar-los i a principis de gener, ja s’ha incomplert el període de dos mesos que havia afirmat el passat 30 d’octubre de 2013. Pots veure a les fotos els adhesius que ho confirmen.

Per tant, és evident i notori que ni es van realitzar els treballs d’higienització des d’abril a octubre de 2013 i a partir de principis de gener de 2014 s’han tornat a deixar de realitzar els que tocaven. La Direcció ja no té ni l’excusa de la manca d’adhesius.

El passat 9 de gener de 2014 la COS tornavem a presentar denuncia a Inspecció de treball sobre aquest nou incompliment. Pots veure a les imatges de sota la denuncia.

A veure quina s’inventen ara…

Recordem que la no higienització dels autobusos significa la manca de fumigacions i, per tant, la possibilitat de mosquits i paràsits dintre de l’autobús, que pot afectar tant al conductor o conductora com al passatge.

insins2

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s