TMB es va gastar 2.237.630,50 € en roba de treball d’El Corte Inglés (2014-2017)

thumb_474__4El passat 23 de maig de 2013 la Coordinadora Obrera Sindical (COS) li feia arribar a la Direcció d’autobusos de TMB el nostre més absolut rebuig a continuar amb la relació comercial que uneix TMB amb l’empresa El Corte Inglés que subministra el vestuari tant a Autobusos com a Metro.

Enteniem que amb l’esfondrament, a Bangladesh, de l’edifici on  treballaven milers de treballadors i treballadores del sector del tèxtil i on l’empresa en qüestió (El Corte Inglés) ha reconegut públicament la seva vinculació amb aquestes fàbriques, i desprenent-se, com no pot ser d’una altra manera, que és part implicada en els fets, Transports Metropolitans de Barcelona hauria de replantejar-se urgentment la seva postura en relació al contracte que la uneix a la citada empresa.

Al nostre missatge a la Direcció adjuntàvem un parell d’articles on s’exposa la terrible situació laboral de la qual se’n beneficia empreses com El Corte Inglés:

http://www.vilaweb.cat/ep/mon/4113463/20130509/bangla-desh-augmenta-912-balanc-morts-lensorrament-ledifici-rana-plaza.html

http://www.vilaweb.cat/noticia/4110369/20130430/bangladeix-alts-beneficis-sous-miserables.html

La nostra petició ni tan sols va mereixer una resposta de la Direcció de TMB. Així són…

eciDoncs bé, la COS hem pogut saber que TMB ha continuat amb la seva llarga tradició de contractar el servei de vestuari per a Autobús i Metro a El Corte Inglés i el passat 23 de juny del 2013, un mes després de la nostra carta, va aprovar una despesa de 2.237.630,50 € per aquest servei de 2014 a 2017. Pots veure les dades a la imatge.

En el nostre comunicat exigiem que des de la responsabilitat i la reprovació més absoluta, TMB en el seu conjunt o per separat (TB) acabés amb el contracte a través del qual El Corte Inglés subministra la roba de treball a tot el personal. Cap treballador i treballadora hauria de vestir roba que està tacada de sang i explotació laboral per l’enriquiment d’uns pocs.

De moment, no podrà ser així gràcies a la Direcció de TMB.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s