TMB es va gastar 900.000€ en 100 places de pàrquing per a les oficines

parEl passat 17 de juliol de 2013 la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) preguntava al Parlament de Catalunya a Santiago Vila, Conseller de territori i sostenibilitat i President de l’Autoritat del Transport Metropolità, sobre el malbaratament de diner públic a les empreses que conformen Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Pots veure el vídeo sota.

Una de les moltes preguntes que la diputada de la CUP va realitzar (el preu de les places de pàrquing de les oficines de TMB) que continuava incontestada fins avui pel Conseller ha sortit a la llum gràcies a l’informe de la Sindicatura de Comptes. (18_11_ca pàg 44)

En concret, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha pogut trobar que l’any 2008 les empreses que conformen TMB (Ferrocarril Metropolità de Barcelona S.A. -Metro- i Transports de Barcelona S.A. -Bus) van pagar 900.000€ pel 50% del valor de 100 places de pàrquing per a les seves oficines a l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT) inserida a l’AMB. Pots veureu a la imatge.

Recordem que el passat 21 de juliol de 2011 es va constituir l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en virtut del que estableix la Llei 31/2010 del 3 d’agost de 2010.

L’AMB va passar a ser l’organització institucional constituïda per 36 municipis que aglutina els tres ens ja existents: la Mancomunitat de Municipis, l’Entitat del Medi ambient i l’Entitat Metropolitana del Transport.

Els representants de CIU, PSC, ICV i ERC van signar l’acord per al govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Per a la COS aquesta compra per part de la Direcció de TMB de places de pàrquing d’una empresa de transport públic mostra que el tan anunciat i mediatitzat dèficit té molt a veure amb decisions totalment incoherents amb la defensa del transport col·lectiu i amb un malbaratament dels diners públics.

Per aquest mateix motiu la COS denunciem el discurs del Conseller, Santiago Vila, de l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i del President i Vicepresident de TMB, Joaquim Forn i Dídac Pestaña, on qui ha creat el dèficit per les seves decisions nefastes ara fa xantatge a treballadors i treballadores i a usuaris i usuàries reduint el servei, augmentant el preu i precaritzant les condicions laborals-salarials.

Aquí un vídeo sobre la mobilització contra l’augment del preu del Transport Públic i el discurs xantatgista de Santiago Vila: http://www.8tv.cat/8aldia/equip-reporters/transport-public-la-nova-revolta/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s