La COS no signa l’Acta de la reunió amb la Mesa Electoral

Barcelona-20140312-00735Avui, dimecres 12 de març, la Mesa Electoral s’ha reunit amb la Direcció de Transports de Barcelona i els diferents sindicats que tenen pensat presentar-se a les eleccions del 8 d’abril (ACAT, ACTUB, CCOO, CGT, CO, COS, PSA, SIT, UGT i USOC).

La Mesa Electoral ha rebutjat les 13 reclamacions que ha rebut durant aquests dies. Quatre d’aquestes reclamacions (2 d’ACTUB i 2 de la COS) s’han portat a la resolució per arbitratge de la Secció d’Eleccions i Estatuts dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a Barcelona.

Ens referim a les reclamacions sobre la inclusió en el cens del conductor acomiadat (Bonilla) i a l’exclusió del cens de l’Alta Direcció de l’empresa.

A la reunió d’avui la COS ha preguntat a la Mesa Electoral amb quina informació s’havia decidit rebutgar aquestes dues reclamacions. Tant si la Mesa Electoral havia pogut contrastar la diferent jurisprudència que existeix sobre la inclusió del treballador acomiadat com si havia pogut veure els contractes del personal fora de conveni que són Alta Direcció.

Barcelona-20140312-00736De la mateixa manera, s’ha preguntat a la Mesa Electoral si havien pogut veure qui de les persones fora de conveni tenen poders notarials per representar a l’empresa.

La Mesa Electoral ens ha contestat que no ha vist cap contracte del personal fora de conveni i que “l’empresa” els hi ha dit que l’unic Alta Direcció és Dídac Pestaña, Vicepresident de TMB.

Per altra banda, la COS ha sol·licitat que el dia de les eleccions, 8 d’abril, com que hauran d’estar a les taules de votació entre 51 i 60 persones, a part dels interventors, que no hi hagi hores sindicals per a ningú. D’aquesta manera el servei d’autobusos no patirà més de lo estrictament necesari la manca de personal.

La Direcció ha comentat que complirà el que legalment estigui escrit en aquest tema. Així que ningú es dugui a engany, el 8 d’abril hi haurà sindicalistes per donar i vendre a les cotxeres, malgrat el que diu l’article 79 del conveni col·lectiu 98-01: Conveni_1998_2001

Per últim, la COS a proposta de l’ACTUB, i sense que cap sindicat ho veiés malament, ha insistit que hi hagi taules de votació a la cotxera de Zona Port, per que de no ser el cas, tothom d’aquest centre de treball haurà d’anar a votar a la cotxera de Zona Franca.

La Direcció de l’empresa s’hi ha mostrat en contra i, tot indica, que la Mesa Electoral també rebutgarà aquesta petició.

A l’hora de signar l’Acta d’aquesta reunió la COS ha rebutjat signar la, ja que no s’han incorporat les seves preguntes, les seves sol·licituts i tampoc les respostes que ha donat la Mesa Electoral en relació a diferents questions.

A la imatge l’Acta de la reunió abans de ser signada per la resta de sindicats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s