El SAE no va funcionar durant el robatori amb agressió al conductor de la línia 11

IMG-20131220-WA001El passat dilluns 24 de març hi va haver un robatori amb agressió a un conductor de la línia 11 i a una treballadora de Metro de Can Boixeres que va intentar ajudar al conductor d’autobusos.

De fet, aquell dia també hi va haver una agressió a la línia 7 i el dijous 27 de març un altre conductor  va ser agredit a la línia 110 al terminal de l’Avinguda Carrilet.

Fa pocs dies la Coordinadora Obrera Sindical (COS) hem pogut saber que el conductor de la línia 11 va intentar comunicar la situació de robatori i agressions amb el Centre de Regulació de Trànsit (CRT) i no li va ser possible.

En un principi vam pensar que havia fallat el sistema d’emergència (no seria el primer cop que passa), però el que va ocórrer realment és que tot el Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE 3) va caure i no funcionava fins a mig matí.

D’aquesta manera, el conductor de la línia 11 va quedar desprotegit per l’empresa, ja que li havien robat també el seu telèfon personal.

Recordem que quan ens van donar el curs del SAE 3 (als que els hi van donar), el comandament-formador explicava que si fallava la comprovació del pedal o del “bolet d’emergència” això és motiu per a que l’autobús no surti al carrer o torni a cotxera.

És evident que els conductors i conductores quan comencem a treballar hem de revisar les vies de comunicació amb el CRT, ja que començar a treballar sense aquestes eines ens pot resultar molt perillós si tenim un accident, una agressió o succeïx quelcom que necessita una resposta urgent. No es pot treballar incomunicat, ni dependre del nostre telèfon personal.

Hem de recordar també que en cas d’agressió poder contactar amb el CRT és vital per que el tema no s’agreugi més i, sobretot tenint en compte, que avui dia un conductor (Bonilla) continua acomiadat per utilitzar la legítima defensa en el seu lloc de treball.

Per aquest mateix motiu és tan greu que tot el sistema SAE 3 fallés aquell dia i encara falli alguns dies durant algunes hores.

Des de la COS emfatitzem a tot el col·lectiu conductor que si el sistema SAE 3 no funciona i no us podeu comunicar amb el CRT, feu trucada des d’una cabina o mitjançant el vostre telèfon personal i l’autobús a cotxera.

La seguretat a la feina, el primer de tot.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s