Exclusió dels directius del cens electoral: Entre la negativa de la Direcció i la preocupació dels seus sindicalistes

ugt_Página_1Aquest passat dilluns, 31 de març, s’hauria d’haver resolt el laude que exclou als directius del cens electoral d’autobusos de TMB. Tant ACTUB com la Coordinadora Obrera Sindical (COS) havíem portat a la Secció d’Eleccions i Estatuts dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació de Barcelona la no aplicació del que l’Inspector de treball havia decretat.

Pots llegir el laude que exclou a la Direcció sota.

Si s’havia arribat a aquesta situació era, en primer terme, per que la Direcció havia transmès a la Mesa Electoral que no podia aportar un nou cens per que, segons la seva interpretació, tots i totes les empleades quedàvem fora del cens electoral.

Així, tot d’un plegat, la Direcció volia fer creure que tots i totes som directius. O el contrari, que només hi ha un directiu, Dídac Pestaña, el Vicepresident executiu, tal com va assenyalar la Direcció en la primera trobada amb l’Inspector de treball.

Aquesta estratègia de negació de la realitat de la Direcció busca dues coses: intentar que el mínim de directius quedin fora del cens electoral i allargar el procés el màxim de temps possible.

Per altra banda, a la reunió del passat dilluns i quan l’Inspector de treball anava aclarint a la Direcció quins eren els càrrecs directius que no podien estar en el cens electoral, els sindicalistes de CCOO van informar que, a l’haver interposat impugnació d’execució, l’Inspector de treball que fins ara portava el procés quedava exclòs i, per tant, s’havia d’anar a un nou procés amb una nova Inspectora de treball.

Molt aclaridores van ser les paraules del sindicalistes de SIT (Faus) que va tirar-li en cara a l’Inspector de treball el seu laude, ja que segons ell “podia deixar molts treballadors d’aquesta empresa sense poder votar”.

Per la seva banda, el sindicalista de la UGT, de fora de l’empresa, va apuntar en la mateixa direcció i també va comentar a l’Inspector de treball que el seu laude “era molt perillós ja que podia deixar molts treballadors d’altres empreses sense poder votar. De fet, una altra empresa ja ha utilitzat el seu laude”.

De fet, UGT ha penjat només a les oficines de Zona Franca el següent text que pots veure a la imatge. És interessant saber que no s’han atrevit a penjar-lo a les cotxeres. El motiu de fer-ho així és evident. Segons diuen els sindicalistes de UGT la Direcció són “solo un pequeño grupo de personas”. Sota pots veure el nombre de persones i les seves responsabilitats estant fora de conveni.

Un cop més aquests sindicalistes volen ajudar a la Direcció, i a si mateixos, ja que saben perfectament que tots els que poden acabar sortint del cens electoral per ser part de la Direcció són els seus votants habituals.

A més a més, l’exclusió dels directius del cens electoral pot reduir el nombre de membres del Comitè d’empresa i això vol dir perdre algunes poltrones sindicals a les que estan acostumades.

Doncs bé, ahir dimecres novament citades les parts per la impugnació de CCOO hem pogut saber que aquesta empresa sindical ha desistit de la seva impugnació i, tot indica, que el tema no es tornarà a posar sobre la taula fins dimecres de la setmana vinent, dia que hauria de concretar-se d’una vegada per totes l’exclusió de la Direcció.

Tenint en compte el que ha passat aquests últims dies no seria d’extranyar que hi hagin més sorpreses desagradables.

El que cap treballador o treballadora enten a les cotxeres (que els directius votin), no beneficia ni a la Direcció, ni als sindicalistes de CCOO, UGT i SIT. Faran tot el possible per variar el sentit del laude dictat el passat 20 de març.

Una gran metafora de com funcionen les coses en aquesta empresa.

Personal fora de conveni de Transports de Barcelona S.A.:

-Vicepresident executiu: 1 persona.

-Directors (per exemple, director centre operatiu, director serveis complementaris pla de pensions i assessoria jurídica i director general de bus): 28 persones.

-Responsables (per exemple, responsable flota TB, responsable sala CRT i responsable seguretat i control): 121 persones.

-Cap Operatiu de Línia: 27 persones.

-Adjunts de Director (per exemple, adjunt director àrea tècnica, adjunt direcció àrea comunicació i relacions institucionals i protocol i adjunt direcció general serveis centrals i desenvolupament negoci intern): 5 persones.

-Assessor Vicepresidència executiva: 1 persona.

-Tècnics (per exemple, tècnic responsable grup empreses, tècnic responsable publicitat i tècnic responsable contabilitat): 48 persones.

-Altres càrrecs (per exemple, cap de tallers centrals, cap noves arquitectures tecnològiques i cap planificació financera): 29 persones.

Estem acabant de recopilar tota la informació, és possible que apareguin alguns càrrecs més.

La setmana vinent farem pública tota la llista amb els càrrecs de cada una de les persones que estan fora de conveni a Transports de Barcelona S.A.

Recordem que els 603 membres de l’equip directiu fora de conveni són el total entre els que hi ha a busos (TB S.A.) i metro (FMB S.A.).

Aquí la retribució del personal fora de conveni (8%) (Estructura de personal) poc concretada que va presentar TMB després de les preguntes realitzades per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) al Parlament de Catalunya i la querella criminal presentada per la CUP de Barcelona i la COS contra el President i el Vicepresident executiu de TMB.

r1r2r3r4r5r6

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s